Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera Hypo

Sanader: Sve ovo predugo traje, a ja ću na kraju dokazati svoju nevinost

Ivo Sanader
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/9
15.02.2018.
u 18:30

Sanader se inače tereti da je sredinom 90- ih iz kredita koje je Hypo banka dala državi za kupnju veleposlanstava uzeo proviziju, čime je pričinio štetu od 3,6 milijuna kuna.

Ivo Sanader, bivši premijer i nekada najmoćniji čovjek u državi, bio je dobro raspoložen kada je došao na zagrebački Županijski sud. Ondje je održano pripremno ročište u aferi Hypo, slučaju u kojem je bio pravomoćno osuđen, dok pravomoćnu presudu nije u srpnju 2015. ukinuo Ustavni sud.

Presuda je ukinuta kako bi se razjasnilo jesu li se na Sanadera mogle primijeniti zakonske odredbe temeljem kojih je optužen za ratno profiterstvo. Nakon pripremnog ročišta, Sanader je kazao kako je uvjeren da će dokazati svoju nevinost.

– Sve ovo predugo traje, jer je kazneni progon počeo krajem 2010. Iscrpljen sam, držim se i na kraju ću pobijediti, ali je činjenica da sve to predugo traje. Ovaj predmet je konstruiran, kao i svaki drugi koji se vodi protiv mene. U svakom me predmetu jedan čovjek tereti, a prije toga ga se strpa u Remetinac i ucjenjuje – kazao je Sanader.

Jadranka Sloković, njegova odvjetnica, kazala je da su stranke u postupku iznijele svoje argumente.

– Tužiteljstvo je iznijelo svoje osnovne opaske vezano za ustavnu tužbu i činjenicu da je predmet ponovo vraćen ovom sudu. Polemiziralo se oko toga postoji li ili ne postoji ratno profiterstvo. Raspravljalo se i o tome je li nastupila apsolutna zastara, o čemu će odluku morati donijeti cijelo vijeće, jer sudac pojedinac na pripremnom ročištu o tome sigurno neće odlučivati – kazala je Sloković. Vanja Marušić, zamjenica ravnateljice USKOK-a kazala je kako u slučaju Hypo zastare “sigurno nema”. – Iznijeli smo svoje dokazne prijedloge, o njima će vijeće odlučiti i nakon toga će biti zakazana rasprava – kazala je tužiteljica.

Sanader se u aferi Hypo tereti da je uzeo 3,5 milijuna kuna provizije od kredita koji je banka dala RH za kupnju veleposlanstava. 

Komentara 15

Avatar 123456
123456
12:04 15.02.2018.

da sam ja maznuo tolike milijarde možda bi i ja bil dobro raspoložen, a poglavito kad bi znal kak za manje od godinu dana nastupa zastara za sve ukradeno!!! Hrvatsko sudstvo kokrumpirano će uništiti RH!

CA
campa
10:14 15.02.2018.

Zar nije dosta ove sapunice.Hrvatskom pravosuđu je u interesu da slučaj ode u zastaru a očito su dobili naputke od strane plitike.Stvarno živimo u zemlji koja lići na nekakvu J.Američku državu gdje pojedinci gospodare državom i ljudima.Zakoni su napisani radii pokazivanja a ne primjene ali pravo na kršenje i nepridržavanje imaju politički i kriminalni krugovi koji se dopunjuju .Zato je dosta igrokaza za široke narodne mase i stoke sitnog zuba kad se zna završetak takozvanog sudskog postupka.

DU
Deleted user
10:11 15.02.2018.

stanite na loptu s komentarima i prisjetite se stvarnosti: hypo banku u hrvatsku je doveo tadasnji ministar mate grenic, sanadera koji mu je bio predstojnik ureda je zaduzio da im nosi kave. svi potpisi su granicevi, a nakon politicke karijere granic osniva konzultantsku tvrtku (propalu ali odradila je svoj posao) ciji je jedini klijent bila hypo banka. mozete sanadera ne voljet ili otvoreno mrzit zbog masu stvari ali po pitanju hypo glavni i odgovorni je mate granic.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije