Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zdravko Reić:

'Sanader je bio posrednik i pri transferu jednog nogometaša'

Zagreb: Svjedočenjem Zdravka Reića nastavljeno suđenje u aferi Fimi media
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/3
07.11.2017.
u 10:08

Sanader je bio dobrog imovnog stanja tada, a imao je i kolekciju slika - kazao je Reić

Zdravko Reić, sportski novinar Slobodne Dalmacije, pojavio se na zagrebačkom Županijskom sudu kako bi svjedočio u nastavku suđenja Ivi Sanaderu i ostalim optuženima u aferi Fimi media. Svjedočio je o okolnostima svog poznanstva sa Sanaderom.

Kazao je da se on i Sanader poznaju od 60-ih godina prošlog stoljeća te da je Sanader iz Austrije bio dopisnik za Sportske novosti. Bivši je premijer imao dobre veze u Austriji pa je kolegama novinarima pomagao da dođu do poznatih sportaša. Reić je tako kazao da mu je Sanader za vrijeme Olimpijade u Sarajevu 1984. pomogao da dođe do Pirmina Zurbriggena, poznatog švicarskog skijaša kako bi s njim napravio intervju.

Zagreb: Svjedočenjem Zdravka Reića nastavljeno suđenje u aferi Fimi media
1/13

- Sanader je bio posrednik i pri transferu jednog nogometaša, a u Austriji je imao ili radio za tvrtku koja se bavila distribucijom fotografija. Sanader je bio dobrog imovnog stanja tada, a imao je i kolekciju slika - kazao je Reić.

Sanader se pojavio na sudu nakon što je zadnja rasprava odgođena zbog njegovih problema sa zdravljem, zbog čega je na kratko bio i hospitaliziran. Osim njega na optuženičkoj klupi je i HDZ, a USKOK ih u aferi Fimi media tereti za izvlačenje novca iz državnih poduzeća, i to najmanje 75 milijuna kuna.

Komentara 3

BA
bakulušić
11:20 07.11.2017.

Jučer smo čitali da je Ivica Todorić započeo kao švercer petardi i jaja (nisu rekli da li su jaja bila ukradena, to se valjda podrazumjeva), za Ivu Sanadera su tvrdili da je započeo švercom i preprodajom erotskih fotografija za jedan zagrebački tjednik, za Mamića smo čuli i čitali svašta... I još ćemo čitati svašta o svim onima koji su pokušali solirati u "igri"ili, što narod kaže - koji su se otrgnuli sa lanca. Udri po onima koji su pali a po udaranju prednjače oni kojima su opraštani porezni dugovi i koji imaju poseban privilegij da mogu udarati po svemu hrvatskom bez straha od suda i presuda. Sve je postalo "satira, ironija, cinizam, sarkazam, umjetnička i novinarska sloboda...". Gdje se ono predaju i studiraju ove "znanstvene discipline" i tko je voditelj Katedre?

SK
SK386HJ
18:58 07.11.2017.

Svi imaju prste u pekmezu!

MO
modovisisajteMaraschino
11:20 07.11.2017.

ma bio je i kamerman kod slijetanja na Mjesec....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije