Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kraj nepotizmu

Ivica Vrkić: Objavit ćemo popis zaposlenih u gradskoj upravi

Ivica Vrkić, portal
Patrik Macek/PIXSELL
06.03.2013.
u 12:17

Obavit ćemo provjeru, ali ne tako da se nekome prijetimo. Sva će nova zapošljavanja ići samo uz javni natječaj, poručuje

 - Dolazi kraj nepotizmu i klijentelizmu u gradskoj upravi i tvrtkama. Javno ćemo objaviti popis svih zaposlenika. Obavit ćemo provjeru, ali ne tako da se nekome prijetimo. Sva će nova zapošljavanja ići samo uz javni natječaj - poručuje Ivica Vrkić, nestranački kandidat SDP-a, HNS-a i HSU-a za gradonačelnika Osijeka.

Vrkić je iznio viziju Osijeka 2020. godine. Grad, po tome, vidi kao centar novih tehnologija. Cilj je vratiti, nastavio je, život u središte grada koje je \"prazno i tužno\". - Prazne prostore dat ćemo mladima u najam za jednu kunu. Kada budu učili hodati u tehnološkom i poduzetničkom smislu, želimo im u tome pomoći - naveo je. Osnovat će, najavio je, i fond za EU projekte, kako bi se tvrtkama pomoglo u financiranju pisanja projekata. Kada se projekti realiziraju, taj bi se novac vratio u fond. Osnovao bi se i fond za socijalno najugroženije sugrađane, dok bi se za umirovljenike osigurali novi domovi, ali i dnevni boravci. Prenamijenili bi, nadalje, tzv. poligon C u građevinsko zemljište, u dogovoru s državom koja je vlasnik. Izgradilo bi se na njemu novo naselje za mlade. U programu je i tunelsko spajanje Europske avenije i Strossmayerove ulice.

- Iako u vrijeme krize ovo izgleda neostvarivo, radi se o staroj gradskoj ideji od prije 30-ak godina. Financijski je to izvedivo uz pomoć fondova EU, a riješio bi se tako prometni problem gradske komuinikacije između istoka i zapada - kazao je Vrkić. Vrkić je u izradu svog programa, kako kaže, preporoda grada odlučio uključiti i građane. Na 40.000 adresa, odnosno na sva kućanstva u Osijeku, poslat će dopisnice. Njima će građani moći potvrditi ono što on predlaže ili iznijeti vlastite ideje. Kada se vrate, dopisnice će obrađivati stručnjaci. - Najvažnije je da se promijeni vlast, a ne tko će na nju doći. Lošija i gora vlast od ove ne može biti - zaključio je.

>>Ivica Vrkić objavio imovinu, ali i da je sudjelovao u sudaru

Komentara 2

OB
-obrisani-
12:36 06.03.2013.

Bože, Vrkiću koja li je po redu ovo tvoja stranka ili politička opcija. Najjači si suncokret i najveći kameleon u Hrvatskoj. Tko to može tolerirati. Vjerojatno ni svi tvoji ukućani neće te podržati.

MR
Mateo Ritz
14:32 06.03.2013.

Lijepo je sanjati i pričati bajke. Ovi projekti što je gospodin nabrojao teško bi financijski podnijeli i gradovi poput Beča, Moskve, Praga itd...Neozbiljno je od političara iznositi ovakva nerealna obećanja kad i sam zna da su ona teško i nemoguće ostvariva. Ako još tomu dodamo i besplatne vrtiće koje je obećao onda stvar postaje još i gora. Vrkiću ovo ti nije trebalo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije