Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
suđenje u milanu

Italija: Nove Crvene brigade pozivaju na revoluciju

sud, sudnica
Davor Puklavec/Pixsell
15.05.2012.
u 12:59

Iako je 12 crvenobrigadista osuđeno 2010. godine i na drugostupanjskom sudu, Vrhovni sud zatražio je obnovu procesa na prizivnom sudu koji je sada u tijeku

– To je dobar trenutak za revoluciju, živjela revolucija – uskliknuo je u utorak u sudnici Alfredo Davanzo, jedan od čelnika novih Crvenih brigada kojem se sudi u Milanu. Davanzo je smatran ideologom novih Crvenih brigada komunističke političko-vojne partije, a u Milanu mu se ponovno sudi na drugostupanjskom sudu nakon što je vrhovni sud proces protiv 12-orice crvenobrigadista vratio prizivnom sudu.

Tijekom stanke u sudnici, novinari su prišli kavezima u kojima su osuđenici i pitali ih što misle o nedavnom događaju, odnosno o ispaljivanju metka u nogu menadžera tvrtke Nasaldo Nucleare Roberta Adinolfija, za što su odgovornost preuzeli anarhisti. Davanzo, koji je već kažnjen sa 11 godina i 4 mjeseca zatvora, kazao je novinarima kako je ovo "dobar trenutak za podizanje revolucije”. Zatim je s uzdignutom šakom uzviknuo: „Živjela revolucija!“ I drugi crvenobrigadisti u kavezima sudnice, među kojima je i Claudio Latino osuđen na 14 godina i 7 mjeseci zatvora zbog udruživanja radi terorističkih čina, uzdignuli su ruke sa stisnutim šakama.

Istragu protiv 12-orice crvenobrigadista koji su 2007. godine uhićeni pod optužbom udruživanja radi kaznenih djela terorizma i posjedovanja oružja, vodila je milanska tužiteljica Ilda Boccassini. Osuđeni su 2010. godine i na drugostupanjskom sudu, ali je vrhovni sud zatražio obnovu procesa na prizivnom sudu koji je sada u tijeku.

Komentara 4

UK
Ugo Kajvez
14:12 15.05.2012.

Što dublje zagrize recesija u italiji i sl. države njima to će Crv. brig., razne njima sl. grupe, itd biti popularnije i žešće će dijelovati .................. Što EU/bankari siju to ćete žanjeti ...................

GP
GP66
16:04 15.05.2012.

Nece Italijanska vlada pozvati vojsku da cuva red,kao sto su najavili...znaju da bi to rezultiralo revolucijom....

MA
malamlak
22:00 15.05.2012.

prije nego se dogode revolucije vladajuće oligarhije će krizu rješavati ratom!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije