Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOGOVOR S VLADOM

Islamisti u Pakistanu objavili kraj prosvjeda protiv oslobađanja kršćanke Asie Bibi

Prosvjedi u Pakistanu
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
02.11.2018.
u 22:37

Radikalni islamisti od srijede prosvjeduju protiv odluke Vrhovnog suda da se pusti na slobodu kršćanku Asiu Bibi koja je 2010. osuđena na smrt zbog navodne uvrede islama, što je veoma škakljiva tema u toj zemlji.

Islamistički prosvjednici koji već treći dan paraliziraju Pakistan negodujući protiv oslobađanja kršćanke Asie Bibi rekli su u petak da prekidaju prosvjede nakon dogovora s vladom.

"Predsjednici stranaka objavili su kraj prosvjeda u zemlji. Molimo sudionike da se mirno raziđu", rekao je za AFP glasnogovornik stranke Tehreek-e-Labaik Pakistan (TLP) Pir Iljaz Qadri.

Ministar za vjerska pitanja Noor-Ul-Haq Qadri potvrdio je za mrežu GEO da su pregovori završeni i da je potpisan dogovor.

Po riječima Fayazulhasana Chohana, glasnogovornika vlade pokrajine Pendjaba, prosvjednici će se povući tijekom večeri i otvorit će ceste koje su bili zapriječili.

Dogovor dviju strana sastoji se od pet točaka, javlja AFP koji je imao uvid u primjerak dokumenta.

U njemu se predviđa da se vlada neće protiviti podnošenju zahtjeva za preispitivanje odluke Vrhovnog suda u vezi s Asiom Bibi i da će pokrenuti postupak kako bi se njezino ime uvrstilo na popis osoba koje ne smiju napustiti zemlju.

Odvjetnik Bibi, Saif-ul-Mulook, rekao je za AFP da će ponovo braniti svoju klijentkinju od zahtjeva za preispitivanje. Po njegovim riječima, Bibi je "još u zatvoru" i ne može napustiti zemlju prije obrade zahtjeva.

Radikalni islamisti od srijede prosvjeduju protiv odluke Vrhovnog suda da se pusti na slobodu kršćanku Asiu Bibi koja je 2010. osuđena na smrt zbog navodne uvrede islama, što je veoma škakljiva tema u toj zemlji.

Ključne riječi

Komentara 13

SD
sdpesticid
22:48 02.11.2018.

recipročno muslimane tretirati na zapadu i nema problema.

LU
lun47
23:03 02.11.2018.

šupljoglavi praznovjerci umjesto da izumiru,oni se šire po Svijetu.Žalosno!🤦‍♀️🤦‍♂️

Avatar krkcro
krkcro
23:34 02.11.2018.

tako ce izgledati njemacka za 100 godina

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije