Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Incident

Palestinski predsjednik nazvao američkog veleposlanika "psećim sinom"

Palestina je zaledila odnose s SAD-om
Foto: Reuters
19.03.2018.
u 22:54

Uskoro bi Trumpova administracija trebala uskoro predstaviti svoj mirovni plan s Palestincima

Palestinski predsjednik Mahmoud Abbas je u ponedjeljak "psećim sinom" nazvao američkog veleposlanika u Izraelu Davida Friedmana u kontekstu napetosti između palestinske uprave i Trumpove administracije.

Uskoro bi Trumpova administracija trebala uskoro predstaviti svoj mirovni plan s Palestincima. Nakon nekoliko odluka koje su, kako drže Palestinci, pokazale otvoreno proizraelsko stajalište Trupove administracije, oni su obznanili da su se Sjedinjene Države diskvalificirale za ulogu posrednika. Odnosi između Amerikanaca i Palestinaca dovode u pitanje mogućnost pokretanje plana.

"Američki veleposlanik u Tel Avivu je doseljenik i pseći sin", rekao je Abbas u govoru u Ramallahu kada je upozorio na američku politiku prema izraelsko -palestinskom sukobu. Friedman je bio Trumpov odvjetnik, a u svibnju 2017. je postao veleposlanik. Ranije se izjašnjavao u korist naseljavanja. On je također gorljivi zagovornik priznanja Jeruzalema kao glavnog grada Izraela i time prebacivanja američkog veleposlanstva iz Tel Aviva u Jeruzalem.

Predsjednik Trump je sablaznio Palestince 6. prosinca kaka je najavio to priznanje i premještanje veleposlanstva. Palestinci su tada zaledili kontakte s američkim dužnosnicima. Freideman bi trebao u svibnju postati prvi američki veleposlanik sa sjedištem u Jeruzalemu. 

Komentara 5

JO
Joel
14:37 21.03.2018.

With all due respect, "pseći sin" is a very wrong translation "son-of-a-bitch". At least, You, who writes here, should know that.

Avatar mrTrobec
mrTrobec
23:01 19.03.2018.

Mene je moja majka zvala psom iz Ilice

MA
mariooo9
00:50 20.03.2018.

sto je lose rekao s tim?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije