Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mirjana pukanić

Imala je sve, ali nikad ljubav, ni majčinu, ni suprugovu, ni kćerinu

\'unu zagreb 11.04.2008 ...ilica 107...mirjana pukanic izlazi iz vrapca...ivo pukanic...  Foto:Antonio Bronic  =VECERNJI LIST=\'
\'Antonio Bronić/PIXSELL
09.01.2012.
u 09:00

Mirjana Pukanić u dvosobnom je stanu u zagrebačkoj Ilici živjela gotovo izolirano

U vitrini je čuvala omiljene štikle broj 36 koje već dugo nije mogla obuti. Bile su simbol njene mladosti i života koji je nepovratno završio i prije no što su pronašli njezino beživotno tijelo.

Mirjana Pukanić u dvosobnom je stanu u zagrebačkoj Ilici živjela gotovo izolirano. Danju je spavala, noću gledala televiziju. Onamo se nakon ubojstva Ive Pukanića vratila iz Rijeke, gdje je boravila u sigurnoj kući nakon prisilne hospitalizacije u Vrapču. Mirjana je isprva bila potpuno bez novca, policajci koji su je čuvali nakon Ivina ubojstva znali su joj kupiti cigarete. Posudila je novac za kartu i u Njemačkoj uspjela isposlovati nasljedstvo svoje majke, njemačke državljanke, uz pomoć majčina tamošnjeg financijskog savjetnika. O odnosima majke i kćeri govori i to da savjetnik uopće nije poznavao Mirjanu, no potrudio se preko ostale rodbine identificirati je kako bi primila novac. Koliko je neshvatljivo osobi navikloj na blagostanje prihvatiti besparicu, govori i scena gotovo neposredno nakon primitka novca od majčina životnog osiguranja. Na zaprepaštenje osoba koje su joj pomagale, ušla je u trgovinu i kupila si torbu Louis Vuitton. Od majke je Mirjana naslijedila i 250.000 do 300.000 eura, od čega se prvo počastila Cartierovim ručnim satom, a potom je preuredila stan u Ilici.

– Kao stranka bila je korektna, jako je dobro znala zašto je došla i koji ishod očekuje. Bila je prisebna i dotjerana – kaže odvjetnica Ines Bojić.

No ništa nije bilo dovoljno da trajno zadrži Mirjaninu živost. Tonula je, obeshrabrena svojom samoćom. Žalila se na svoj izgled, prije godinu dana kupila je i pojas za mršavljenje. Ali nije imala snage išta doista promijeniti.

– Nazvala bih je, bila je bezvoljna. Ona mene nikad nije zvala pa sam i ja prestala. Naša prijateljica s fakulteta zvala ju je nakon Svih svetih i Mirjana joj je kazala da odvjetnici inzistiraju da se okonča brakorazvodna parnica i da će to uskoro završiti. Ta me prijateljica sada zvala i plakala je, prisjećale smo se kakva je bila nekoć. Uvijek je imala sve, ali nije bila materijalist. Nikad nije imala ljubavi, ni od majke, ni od muža, ni od kćeri – kaže prijateljica.

Prije nepunih mjesec dana u krugu aktivistica, koje su joj pomagale kad je izbila afera Pukanićevih, netko je spomenuo Mirjanu.

– Nazovem je, ona izgovori jednu riječ pa pet minuta šuti. Rekla sam joj neka ode nekamo barem na odmor, da se malo razbistri od učmalosti unutar četiri zida jer neće tako moći još dugo – kazala je jedna aktivistica i ne sluteći kako će se te riječi pokazati proročanskima.

Ključne riječi

Komentara 64

JA
jadud
20:34 10.01.2012.

Napadate kćerku bez razloga!? Mala valjda najbolje zna kakvi su joj roditelji bili jer je živjela sa njima. Totalna glupost napadati dijete.!

Avatar Jana
Jana
09:08 09.01.2012.

Žao mi je ove nesretne žene . Da je kčerka imala malo ljubavi za nju , sigurno ne bi ovako završila. http://www.medikus.hr/psiha/338-bipolarni-poremecaj.html

JA
jadud
20:29 10.01.2012.

foler! A ti si netko i nešta... Da imaš sto života nebi postigao šta je Puki u pet godina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije