Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hans Jörg Schelling:

I Europska središnja banka ispituje hrvatsku odluku o konverziji kredita u eure

hans jorg schelling
Foto: DPA/PIXSELL
13.09.2015.
u 09:36

Austrijski ministar financija nekoliko dana upozorava da bi konverzija kredita mogla utjecati na stabilnost stranih banaka i na inozemna ulaganja u Hrvatsku

Austrijski ministar financija Hans Jörg Schelling ne odustaje od kritiziranja odluke hrvatske Vlade od konverzije kredita u francima u euro. Smatra taj potez 'gotovo protueropskim' te je najavio da je Europska središnja banka formirala radnu skupina koja ispituje pristup.

Austrijski ministar financija nekoliko dana upozorava da bi konverzija kredita mogla utjecati na stabilnost stranih banaka i na inozemna ulaganja u Hrvatsku. Još nije stupio u kontakt s hrvatskim kolegom Borisom Lalovcem koji je u petak izjavio da Vlada čvrsto stoji pri svojoj odluci.

>> 'Hrvatska je 25 godina talac banaka, nikakve prijetnje ni ultimatumi neće proći'

Komentara 52

CH
Challenger
11:16 13.09.2015.

A pravo im je da su kamate od njihovih banki duplo više kod nas nego u državama odakle iste dolaze! Dali je to protueuropski?

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
10:58 13.09.2015.

Ne priznajem ni jednu banku i njezine kredite sve dok za mene ne vrijede ista pravila financiranja kao i za ostale članice EU-a.... ne zanima me ni to što nam je rejting blizu " smeča " jer kad i nene bi bilo tako opet bi se nešto izvuklo da i dalje peglaju po starome.

ĐE
đelek
11:54 13.09.2015.

Sram ga može biti!!!Dali se ijedna njihova banka zadužila u Francima,,neka mi netko odgovori!!!!Gamad zarađuje goleme extra profite i sad kad im to propada zvone na sva zvona!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije