Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hladnoća

I do -58 stupnjeva: ovo su najniže zabilježene temperature ikad zabilježene u Europi

Temperature
Foto: Vibor Cipan
22.02.2018.
u 13:00

U Hrvatskoj je najniža temperatura od -34,6 stupnjeva zabilježena u Gračacu 13. siječnja 2003. godine

Hrvatska se danas suočava s jakim snijegom i zahladnjenjem, a građane muče temperature koje su uglavnom znatno niže od onih zabilježenih u dosadašnjim danima ove zime. No, znalo je biti i mnogo gore.

Vibor Cipan, zagrebački IT-jevac, suosnivač tvrtke UX Passion, objavio je na svojim stranicama infografike s najnižim zabilježenim temperaturama u pojedinim europskim zemljama.

Najniža temperatura, nimalo iznenađujuće, zabilježena je u Rusiji, -58,1 stupanj. Daleko nisu ni skandinavske zemlje. S druge strane, najtoplije je na samom zapadu Europe.

U Hrvatskoj je najniža temperatura, -34,6 stupnjeva, zabilježena u Gračacu 13. siječnja 2003. godine, navodi Cipan.

Temperature
1/20

Komentara 6

ZO
zola
14:28 22.02.2018.

Stručnjak otkrio Golfsku "vodu". Da, topla je lol.

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
15:12 22.02.2018.

Članak na mjestu!😂😂😂😂😂

SS
sokac sa drave
15:21 22.02.2018.

Gdje su sada idijoti sto stalno hoce porez da nas spase od globalnog zagrijavanja zemlje?Akademik Paar nam je objasnio na TV-ziji da su prosjecne temperature zemlje ustvari nize i da se zemlja hladi a ne zagrijava.Prije dvadesetak godina su namm rekli da cemo biti zedni vode zbog suse.Istina je da nikada poplava nije bilo vise od Amerike ,Njemacke ,Poljske,Madjarske ,Hrvatske,Juzne Amerike i to danas kada bi po njihovom morali crkavati od zedji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije