Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ulazak u Schengen

HDZ opleo po oporbi: Nakon što je svladana 'nemoguća misija', odjednom - muk

Zagreb: Plenković primio kancelara Republike Austrije Karla Nehammera
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
24.11.2022.
u 14:45

- Nije teško zaključiti da će uskoro ti isti koji su sladostrasno iščekivali 'neuspjeh HDZ-a' opet tvrditi da je Schengen 'stvar rutine', da se to dogodilo 'po inerciji' ili 'slučajno', a ne zato jer je Hrvatska, u najzahtjevnijem procesu evaluacije do sada, ispunila čak 281 zahtjevni kriterij. Oporbo - licemjerje ti je ime! - ustvrdio je HDZ.

Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) na svojoj je Facebook stranici poručila oporbi kako je "licemjerna", nakon što je austrijski kancelar Karl Nehammer jučer čestitao Hrvatskoj na skorašnjem ulasku u Schengen. 

- Na žaljenje i tugu (dijela) oporbe, austrijski kancelar jučer je čestitao Hrvatskoj na skorašnjem ulasku u Schengen. Kako je dobro primijetio EU zastupnik Tomislav Sokol, inače docent na Hrvatskom katoličkom sveučilištu, neki su zlobnici već bili trljali ruke vjerujući da će Austrija blokirati naše pristupanje Schengenskom prostoru. Ne hajući ni najmanje za hrvatske nacionalne interese, priželjkivali su takav ishod samo kako bi mogli govoriti o 'neuspjehu HDZ-a i Vlade'. Nezrelo, infantilno i tragikomično! - poručio je Sokol - naveli su iz HDZ-a.

- Dodajmo da su iz (dijela) oporbe i 'analitičara', na istom tragu, strašili narod 'Danom D', napominjali da je premijer Andrej Plenković pred 'nemogućom misijom', da će morati pokazati 'svu raskoš diplomatskih vještina' kako bi uvjerio Austriju da zaslužujemo Schengen, a sve kako bi psihološki pripremili teren za novi nasrtaj na našu Vladu i hrvatskog premijera. No nakon što je svladana 'nemoguća misija', nakon što je iskazana 'raskoš vještina', odjednom - muk. Nitko da čestita, makar kurtoazno. Nije teško zaključiti da će uskoro ti isti koji su sladostrasno iščekivali 'neuspjeh HDZ-a' opet tvrditi da je Schengen 'stvar rutine', da se to dogodilo 'po inerciji' ili 'slučajno', a ne zato jer je Hrvatska, u najzahtjevnijem procesu evaluacije do sada, ispunila čak 281 zahtjevni kriterij. Oporbo - licemjerje ti je ime! - ustvrdio je HDZ. 

Podsjetimo, austrijski kancelar Karl Nehammer stigao je jučer u Hrvatsku i sastao se s predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem. 

- Hrvatska je bila uz nas i oni su naši partneri što respektiramo. Poštujem sve što je Hrvatska odradila za nadzor granica i za nas. Kad govorimo o proširenju Schengena, a kriziramo plan EU, važno je reći da se to ne odnosi na Hrvatsku, taj je proces odvojen. Posebno će se glasati za Hrvatsku, a posebno za Rumunjsku i Bugarsku - kazao je. 

VIDEO Ministar Banožić o obuci ukrajinski vojnika u Hrvatskoj

Komentara 17

KO
koraknaprijed
15:05 24.11.2022.

Ja se pitam gdje nestade zadnjih par dana Profesor Peruca? Nije valjda završio na bolovanju?

SR
sršen
20:25 24.11.2022.

Grmoja i Benčić u mišjoj rupi.

ST
stefj
15:32 24.11.2022.

Interesantan naslov članka: HZD opleo po oporbi:... I odmah spameri navalili, a niti jedan skužio naslov...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije