Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povratak ploče

HSP AS predao zahtjev za ponovno postavljanje ploče HOS-a u Jasenovcu

Ploča HOS-a u Jasenovcu
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/4
13.09.2017.
u 15:02

Kako navode iz HSP AS zahtjev su predali Glavni tajnik HSP AS Pero Ćorić i član Predsjedništva stranke i županijski vijećnik u skupštini Sisačko-moslavačke županije Dario Hegel.

Iz HSP AS izvijestili su kako su danas u Općinu Jasenovac predali zahtjev za postavljanje nove ploče HOS-a i to na isto mjesto s koje je prije nekoliko dana uklonjena i potom postavljena u Novskoj.

Kako navode iz HSP AS zahtjev su predali Glavni tajnik HSP AS Pero Ćorić i član Predsjedništva stranke i županijski vijećnik u skupštini Sisačko-moslavačke županije Dario Hegel.

-Nadamo se da živimo u pravnoj državi, a svjesni činjenice da se zakon nije mijenjao od zadnjeg izdavanja suglasnosti do danas očekujemo pozitivno rješenje u za to predviđenom roku. Svako zaobilaženje zakona potvrdit će nam slutnje da smo taoci samovoljnog tumačenja zakonskih odredbi od strane Vlade RH i parcijalnih interesa sadašnje vladajuće većine koju kontroliraju Predrag Štromar i Milorad Pupovac sa svojim interesnim skupinama. Postavljanju prvotne ploče HOS-a prethodilo je podnošenje službenog zahtjeva Općinskom vijeću Općine Jasenovac i Županijskoj skupštini Sisačko–moslavačke županije za odobrenjem postavljanja ploče te je sukladno važećim propisima i zakonima temeljem ishodovanog odobrenja ploča svečano i javno postavljena. Zaštita starog hrvatskog pozdrava „Za dom spremni“ i svih drugih hrvatskih svetinja nema alternative za HSP AS. U skladu s vrlo jasno postavljenim ciljevima znat ćemo iznaći mehanizme u provođenju navedenog, navode iz HSP AS.

Komentara 25

VA
vadis
18:20 13.09.2017.

Ove ustase treba maknuti zakonski iz javnog prostora.

DA
darwil
15:37 13.09.2017.

Pa tko je predsjednik ove udruge,Pero Čorak je bio izbačen a sada vodi glavnu riječ,on ne kuži da je tajnik administrativna osoba.Komedija ovog komedijaša.

AM
AMD------------------------
15:55 13.09.2017.

pero coric ? ne ,stvarno pero ,manite se politike ! neznam razliku izmedju vas i pupovcadije iako ste totalno kontra -stetni ste drustvu i jedni i drugi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije