Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar na svečanosti

HRZ proslavio svoj dan: Uskoro će Hrvatsko ratno zrakoplovstvo biti još moćniji i snažniji jamac mira

Zagreb: Obilježavanje 31. obljetnice Hrvatskog ratnog zrakoplovstva
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/13
12.12.2022.
u 15:47

Ministar Banožić je rekao da se pilot ozlijeđen u padu aviona MiG-21 oporavlja te da se želi što prije vratiti u postrojbu. 'To je ono što je motivacija za sve nas koji utječemo političkim odlukama na bilo kakve procese unutar HRZ-a i potvrda da trebamo još bolje raditi'.

U vojarni “Pukovnik Marko Živković” u Velikoj Gorici održana je središnja svečanost obilježavanja 31. obljetnice utemeljenja Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. Tom se prilikom ministar obrane Mario Banožić prisjetio svih pripadnika HRZ-a koji su svoje živote položili za našu slobodu. 'Svi naši junaci pokazali su snagu hrvatskog čovjeka te kako nema izazova s kojim se neće suočiti hrvatski pilot', rekao je ministar Banožić te podsjetio kako je zadnja nesreća pada MIG-a 21 pokazala koliko je opravdana odluka o nabavi višenamjenskih borbenih aviona Rafale.

'Nažalost, u godinama koje su prethodole, za vrijeme bivših Vlada, poprilično je bilo zapostavljeno sustavno opremanje i modernizacija. Jedino vrhunsko što smo u tim vremenima imali bili su sjajni ljudi. Vlada Andreja Plenkovića ustrajna je u opremanju i modernizaciji Hrvatske vojske. Nabavljamo višenamjenski borbeni avion Rafale. Ove godine su stigla četiri helikoptera Black Hawka, sva koja su donacija SAD-a te još dva kupljena. Povećat ćemo broj tih helikoptera jer je naša ambicija imati eskadrilu od 12 Black Hawkova', kazao je ministar obrane napomenuvši kako je važno ulagati u sve grane Hrvatske vojske.

12.12.2022., Zagreb - 31. obljetnica Hrvatskog ratnog zrakoplovstva odrzala se u vojarni "pk Marko Zivković" na Plesu. Svecanoj obljetnici te podjeli odlikovanja i priznanja pripadnicima HRZ nazocili su ministar obrane Mario Banozic, admiral Robert Hranj, Dragan Lozancic, savjetnik predsjednik RH, zapovjednik HRZ Michael Krizanec. Photo: Robert Anic/PIXSELL
Foto: Robert Anic/PIXSELL

'Ulaganje u obranu, u sigurnost, nije i nikada ne može biti potrošnja, već je to investiranje u budućnost, prosperitet i mir', istaknuo je Banožić. Na kraju svog obraćanja, ministar Banožić čestitao je svim promaknutim, nagrađenim i pohvaljenim pripadnicama i pripadnicima HRZ-a. 'Neka vam današnja priznanja budu naša zahvala – a vama poticaj za daljnji rad!', kazao je ministar obrane.

Ministar je rekao da se pilot ozlijeđen u padu aviona MiG-21 oporavlja te da se želi što prije vratiti u postrojbu. 'To je ono što je motivacija za sve nas koji utječemo političkim odlukama na bilo kakve procese unutar HRZ-a i potvrda da trebamo još bolje raditi'.

12.12.2022.,Zagreb, 31. obljetnica Hrvatskog ratnog zrakoplovstva odrzala se se u vojarni „pk Marko Zivković“ na Plesu. Svecanoj obljetnici te podjeli odlikovanja i priznanja pripadnicima HRZ nazocili su ministar obrane Mario Banozic, admiral Robert Hranj, Dragan Lozancic, savjetnik predsjednik RH, zapovjednik HRZ Michael Krizanec. Pilot Zvonimir Milatovic, pilot borbenog aviona koji je prije nekoliko dana srusio za vrijeme trenaznog leta. Photo: Robert Anic/PIXSELL
Foto: Robert Anic/PIXSELL

 

Izaslanik Predsjednika Republike i savjetnik za obranu i nacionalnu sigurnost Dragan Lozančić čestitao je svim pripadnicima 31. obljetnicu Hrvatskog ratnog zrakoplovsta, a posebno unaprijeđenima i nagrađenima.

Zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva Michael Križanec zahvalio se zrakoplovcima na ustrajnosti i vjernosti. 'Ono što se vidi je profesionalnost u pripremama, u organizaciji i provedbi svega što je do sada učinjeno  i što će uskoro svjedočiti našoj spremnosti za nastavak razvoja sposobnosti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. Uskoro će Hrvatsko ratno zrakoplovstvo biti još moćniji i snažniji jamac mira i sigurnosti Domovine', rekao je zapovjednik Križanec poručivši svim zrakoplovcima da i dalje nastave podizati ljestvicu izvrsnosti.

Komentara 1

DU
Deleted user
18:13 12.12.2022.

Čestitke ,čeka vas puno rada i učenja, konačno zapadna tehnika od školovanja do postrojbi, ali i organizacije sasvim novog sustava RZ i hvala Bogu PZO, te nove organizacije u našim glavama (najteži dio posla)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije