Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Josipović za Novosti

'Hrvatska neće kočiti put Srbije u EU, nećemo ucjenjivati susjede'

Ivo Josipović
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
07.07.2014.
u 12:02

Upitan kako ocjenjuje današnje odnose Beograda i Zagreba, Josipović je odgovorio da je posljednjih godina napravljeno mnogo toga dobrog da se ti odnosi poboljšaju

Predsjednik Ivo Josipović u intervjuu za srpske Novosti izjavio je kako Hrvatska neće kočiti put Srbije prema Europskoj uniji, prenose srpski mediji.

 - Hrvatski Sabor donio je deklaraciju "koja jasno govori o tome da se susjede neće ucjenjivati i kočiti u njihovim naporima da uđu u EU, rekao je Josipović i dodao kako će rješavanje otvorenih pitanja biti važno za ocjenu o ispunjavanju uvjeta.

  - Pri tome ne mislim na to da bi Hrvatska ucjenjivala susjede, već na to da će sposobnost rješavanja otvorenih pitanja sa susjedima biti važan test za sve nas, kazao je Josipović.

Naglasio je da dolazak Angele Merkel u Dubrovnik na treći sastanak procesa Brdo-Brijuni pokazuje da EU želi nastaviti sa širenjem na Balkan

Upitan kako ocjenjuje današnje odnose Beograda i Zagreba, Josipović je odgovorio da je posljednjih godina napravljeno mnogo toga dobrog da se ti odnosi poboljšaju.

 - Suradnja se prilično razvila, a pomaci, koji nisu spektakularni, stalni su. Kao takvi, manje su vidljivi i atraktivni javnosti, kazao je Josipović.

>> Čepurin: Srbija se pokazala kao pravi prijatelj Rusije

Komentara 80

Avatar tituš
tituš
12:21 07.07.2014.

To nema pravo izjaviti predsjednik u odlasku!

L0
luena 01
12:20 07.07.2014.

Ajde molim vas selite njima ,budite njihovi politicari pa se tamo za njih zauzimajte... da se toliko zauzimate za Hrvatsku trazili bi od susjeda(Srbije) ratnu odstetu, ratni zlocinci bi odgovarali za silovanja -ubijanja -rusenje -paljenje -protjerivanje umjesto da ih sese abolira....I onda se vi cudite da vam podrska gradjana pada,izmisljate afere Barbika kojima ste sami redatelji... Necete im stati na put znaci da nas sa njima izjednacujete... sramno...

Avatar navijač
navijač
12:26 07.07.2014.

Ako Srbija ikad bude ulazila u EU. Josipovića se sigurno ništa neće ni pitati. Netreba nikog ucijenjivati ali se računi moraju do kraja rasčistiti, a mi smo daleko od toga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije