Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hit destinacija

Hrvatska jedna od top 10 destinacija Lonely Planeta

dubrovnik, portal (1)
Grgo Jelavić
18.06.2013.
u 16:16

Vodeći turistički vodič Lonely Planet odabrao je Hrvatsku kao jednu od top 10 europskih destinacija za ovo ljeto

Lonely Planet, najpopularniji svjetski turistički portal i najveći izdavač turističkih vodiča, objavio je utorak svoju prvu top listu deset najboljih europskih destinacija za 2013. godinu, u koju je uvrstio i Hrvatsku. Bolji vjetar u leđa hrvatski turizam nije mogao dobiti iz SAD-a u trenutku kada zbog uvođenja viza Rusi odgađaju ili u manjem broju dolaze u našu zemlju pa bi bilo idealno tu neplaniranu prazninu na turističkom tržištu popuniti gostima s druge strane Atlantika. Lonely Planet već 40 godina vodi putnike i u najudaljenije kutke svijeta i američki turisti pažljivo slušaju njihove preporuke. Listu deset najboljih destinacija u Europi priredili su urednici Lonely Planeta iz Amerike i Velike Britanije i oni savjetuju države za koje zaključuju da ih turisti iz te dvije zemlje svakako moraju posjetiti.

Morate vidjeti Hrvatsku

Hrvatska se tako našla u društvu zemalja poput Portugala, Mađarske, Italije, Češke i Francuske. Andy Murdoch, urednik američkog Lonely Planeta, Amerikancima osim već poznate i privlačne dalmatinske obale, posebno preporučuje Zagreb, nacionalne parkove te kontinentalni dio Hrvatske koji naziva "šarmantnim".

Naša je zemlja, zaključuje Andreja Cvitković, direktorica ureda Hrvatske turističke zajednice u New Yorku, prepoznata kao etablirana destinacija za Europljane te odredište koje zadnjih godina postaje sve popularnije na sjevernom američkom tržištu s kojeg je u prvih pet mjeseci ove godine ostvareno povećanje u dolascima i noćenjima više od  dvadeset posto.

– Da je Hrvatska postala sve interesantnija turistička destinacija, za Amerikance je dokaz i izvještavanje mnogih utjecajnih američkih medija koji su pisali ili objavljivali reportaže o Hrvatskoj, a još je važniji povećan interes organizatora putovanja koji žele uvrstiti Hrvatsku u svoje propagandne brošure za sljedeću sezonu – izjavila je za Večernji list Andreja Cvitković.

Vole Dubrovnik, Zagreb i unutrašnjost Hrvatske

Zanimljivo je da Amerikanci, uz već dugo njima prepoznatljiv i popularan Dubrovnik, sve više posjećuju Zagreb, a zanimaju ih i mjesta ne samo uz obalu nego i u unutrašnjosti Hrvatske.

Američki turisti, osim što su dobra platežna klijentela koja izdašno troši u izvanpansionskoj ponudi, vole putovati i izvan ljetne sezone pa je stoga takav interes i potencijal SAD-a vrlo važan za Hrvatsku koja potpuni turistički procvat neće doživjeti dok ne bude i zimi popunila kapacitete.

Ured HTZ-a u New Yorku nominirao je Dubrovnik za 8. svjetsko čudo na poznatom turističkom portalu Virtual Tourist, zajedno s još 324 turistička odredišta, a glasovati se može do 30. rujna ove godine. Prema izvješću TD Ameritrade Holding Corporationa, 78 posto Amerikanaca putovat će ovog ljeta na odmor, a 81 posto planira potrošiti isto ili više novaca nego u zadnjih pet godina. LowFares.com objavio je istraživanje koje otkriva da 93 posto Amerikanaca odlazi na odmor ,što je 23 posto više nego prošle godine.

– Zadovoljni smo ostvarenim rezultatima, ali ne stajemo nego nastavljamo s promocijom i motiviranjem Amerikanaca jer je to za nas najveće svjetsko tržište koje i dalje ima značajan i rastući potencijal za hrvatski turizam – naglasila je Andreja Cvitković.

>>Britanski Telegraph: Ovaj je grad najbolje čuvana tajna u Hrvatskoj!

>>Dubrovnik i Zagreb među 20 top mjesta u svijetu za posjetiti u 2011.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije