Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Hrelja: Isplata božićnice za umirovljenike dio je koalicijskog sporazuma HDZ-a i HSU-a

17.11.2008.
u 11:26

Mogu razumjeti da smo za Vladu težak koalicijski partner s obzirom na jednu ruku koju imamo u Saboru, iako Vlada ima i težih partnera od nas, ali isplata božićnice za umirovljenike dio je koalicijskog sporazuma između HDZ-a i HSU-a - izjavio je danas predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) Silvano Hrelja.

Odgovarajući na špekulacije u medijima prema kojima je predsjednik Vlade Ivo Sanader spreman u novonastalim okolnostima odreći HSU-a kao koalicijskog partnera, Hrelja odgovara:

- Ako je to istina, premijer se odriče umirovljenika čiji ga glasovi drže na vlasti i čiji su ga glasovi doveli na vlast i sada i na prijašnjim izborima.

Predsjednik HSU-a smatra da isplata božićnice nema veze s aktualnom političkom situacijom, već se ona, prema koalicijskom sporazumu, treba isplatiti iz imovine Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje.

- Ako postoji imovina, onda postoji i mogućnost dogovora oko božićnice - zaključuje Hrelja te kaže da će se odgovor na pitanje hoće li biti božićnice za umirovljenike doznati već u srijedu kada to pitanje tijekom aktualnoga saborskog prijepodneva planira postaviti premijeru u Sanaderu.

(Hina)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije