Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPLJAČKANA BANKA Razbojnik izudarao službenika koji je prije 2 godine uhvatio pljačkaša

Hrabri službenik trpio batine da spasi kolegicu kraj sefa

25.03.2009.
u 18:58

SPLIT – Stotinjak tisuća kuna odnio je maskirani razbojnik naoružan pištoljem sinoć iz poslovnice Imex banke u Tolstojevoj ulici. U banku u samom središtu grada, u vrlo prometnoj ulici, banuo je nakon 18 sati.

Zaštitar zalegao
Od zaštitara Gradske sigurnosti nije bilo velike pomoći. Poslušao je zapovijed i “zalegao” na pod.

No, iza pulta, razbojnik se namjerio na tvrd orah – Darija R. (32), bivšeg gardista, koji je prije nešto više od dvije godine zajedno s ocem uhvatio pljačkaša poslovnice Imex banke na Splitu 3. Za nagradu, u banci ga je zaposlio direktor Branko Buljan. Spremao se tada Dario i na dalek put u Afganistan, kao član naše vojne misije, no kako je zaposlen kao službenik banke, od toga nije bilo ništa. Razbojnik je preskočio pult, repetirao pištolj i uperio cijev Dariju u glavu!

Napunio mu je plastičnu vrećicu sa stotinjak tisuća kuna u domaćem i stranom novcu iz blagajne, no problem je ispao kad je pljačkaš zatražio da ga odvede do trezora! Naime, maskirani razbojnik nije vidio da je na pultu s Dariom bila i njegova kolegica, koja se uspjela neopaženo skriti u prostoriju sa sefom.

Dario se pak pribojavao da će ovaj zapucati kad ugleda njegovu kolegicu.
– Nemamo sef! – kratko je kazao. I razbjesnio maskiranog pljačkaša.

– Pi..a ti materina! – zaderao se ovaj. Udario ga je nekoliko puta šakama, srušio na pod, a onda nastavio – cipelariti uz bujicu psovki. Dok se manično iživljavao na hrabrom Dariju, protekle su dragocjene minute.

Koliko god bio uzrujan zbog otpora na koji je naišao, pljačkaš je dobro znao da vremena za gubljenje nema previše, te da bi svaki tren mogao netko naići. Izgubio se u mraku sa sasvim solidnim iznosom.

Korpulentan i zna tući
Videonadzor je predan policiji, koja traži počinitelja.
Radi se o korpulentnijem muškarcu mlađe dobi, iskusnom u borilačkim sportovima, procijenio je Dario. Uvjeren je da je banku prije pljačke dobro promotrio, jer se unutra vrlo dobro snalazio i nije nepotrebno gubio vrijeme.

Toliko je živaca pogubio pljačkaš što ga Dario nije odveo do sefa, a u banci su uvjereni da ga ne bi uspio otvoriti.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije