Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivica Puljak:

'HNS koristi obrazovanje kao HDZ domoljublje, kao izgovor za sumnjive poslove'

Konferencija o obrazovanju
Screenshot
20.05.2020.
u 12:04

Na predstojećim izborima treba birati ljude kojima je zaista stalo do obrazovanja i budućnosti - poručio je Ivica Puljak

Aktualna kriza potaknula je pozitivnu transformaciju u procesima učenja i značajno ubrzala primjenu modernih tehnologija u nastavi, no istovremeno na površinu još jednom izbacila probleme lošeg upravljanja sustavom obrazovanja. Zaključak je to online konferencije „Obrazovanje u krizi ili kriza u obrazovanju?“, u organizaciji stranke Pametno.

- Protekle četiri godine ove vlade i ovog ministarstva pokazale su se kao promašeni potez i promašena politika. HNS je koristio obrazovanje kao što HDZ inače koristi domoljublje, kao izgovor za svoje sumnjive poslove i sebične interese. Opet smo izgubili četiri godine i ne bih želio da ih opet izgubimo još toliko. Na predstojećim izborima treba birati ljude kojima je zaista stalo do obrazovanja i budućnosti - poručio je Ivica Puljak, član predsjedništva stranke Pametno.

Prema riječima ravnatelja Gimnazije Pula Filipa Zoričića, društveno-politička „bitka“ između rukovodećih institucija u obrazovanju odrazila se jako loše na maturante. Odluke su se stalno mijenjale, bili su pod velikim stresom, ne znajući hoće li se matura održati, kada i pod kojim uvjetima.

- Jako sam zadovoljan onim što su moje kolegice i kolege, kao i učenici, pokazali, kako su radili i motivirali jedni druge, ali moramo postati organizirana zemlja, a ne da se sve uvijek svodi na spontanost u kojoj smo svjetski prvaci - rekao je Zoričić.

Profesor geografije Dejan Nemčić poručio je kako su potpuno zanemareni najdarovitiji učenici. Natjecanja su otkazana, a oni su se mjesecima pripremali.

Profesor matematike i statistike Toni Milun istaknuo je da Hrvatska nema spreman obrazovni sustav za potpunu online nastavu, niti ga je ikad za to pripremala. No, kroz projekt eŠkole, sustav će kroz koju godinu biti znatno napredniji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije