Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U OBRANU STRUKE

HND pokreće kampanju 'Samo odgovorite na pitanje'

Maja Sever
Igor Kralj/PIXSELL
30.08.2019.
u 10:51

- Naš je posao postavljati pitanja, a predstavnika vlasti da na njih odgovoraju bez da nas vrijeđaju i ponižavaju, navodi se u objavi HND-a

Hrvatsko novinarsko društvo objavom na Facebooku najavilo je zajedničku kampanju sa Sindikatom novinara Hrvatske pod nazivom "Samo odgovorite na pitanje" u kojoj će podijeliti bedževe novinarima na kojima se traži da predstavnici vlasti da odgovore na postavljena pitanja.

Povod ovoj akciji je neprimjereni ispad koji je gradonačelnik Zagreb Milan Bandić imao prema novinarki N1 televizije. 

Objavu prenosimo u cijelosti. 

"Zbog učestalog vrijeđanja novinarki i novinara koje prakticiraju političari ustvari izbjegavajući odgovore na novinarska pitanja, Hrvatsko novinarsko društvo i Sindikat novinara Hrvatske kreću u zajedničku kampanju pod nazivom "Samo odgovorite na pitanje".

Naš je posao postavljati pitanja, a predstavnika vlasti da na njih odgovoraju bez da nas vrijeđaju i ponižavaju.

Kolegice i kolege, obranimo dignitet naše struke noseći na reverima bedž s jednostavnim zahtjevom - samo nam odgovorite na pitanje. Uskoro ćemo ih podijeliti svima kojima je stalo da se novinarstvo tretira onako kako zaslužuje. #samoodgovoritenapitanje", navodi se u priopćenju.

 

Ključne riječi

Komentara 15

IL
ilija26
11:00 30.08.2019.

Majo pitanje ta tebe. kada si tocno postala partizanka?

DU
Deleted user
11:22 30.08.2019.

Novinari se trebaju mijenjat obrazovat opismenit ibiti profesionalni, neitralni, eticni. Tu je Problemen ne na drustvu i politicarima

Avatar Budiuvijektu
Budiuvijektu
13:37 30.08.2019.

i baš ovu glupu facu isturili...………..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije