Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LOKACIJSKA DOZVOLA

HDZ zove Državno odvjetništvo zbog ‘Kerumove’ obale

kerum
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell, arhiva
1/3
14.03.2011.
u 20:56

Prihvaćena je i odluka o gradnji ceste do Kerumova hotela na Trsteniku.

– Postavljamo pitanje valjanosti lokacijske dozvole za proširenje i uređenje zapadne obale splitske Gradske luke. Tražit ćemo mišljenje DORH-a i utvrđivanje kaznene odgovornosti – najavila je Sanja Bilač, vijećnica HDZ-a, jučer tijekom sjednice Gradskoga vijeća na čijem je dnevnom redu, kao 21. točka, predloženo davanje koncesije gradu Splitu za uporabu pomorskoga dobra.

Pitanje prioriteta
Riječ je o obali pred hotelom “Marjan”, u vlasništvu gradonačelnika Željka Keruma, koju Grad planira proširiti i urediti te je već dobio za to lokacijsku dozvolu.

– Smatram taj prijedlog odluke presedanom u zloporabi ovlasti i položaja trenutačne gradske vlasti. Ne kažem da to nije projekt važan za Grad, ali je pitanje je li prioritetan. Hotel s proširenom zapadnom obalom cilj je gradonačelnika Željka Keruma – ustvrdila je Bilač. Što se tiče lokacijske dozvole, tvrdi kako se datumi na pojedinim dokumentima Ministarstva zaštite okoliša i Grada Splita ne slažu.

– Čini se da je netko Ministarstvu podmetnuo dokument koji nije bio sastavni dio dokumentacije. To je pitanje kaznene odgovornosti ne samo gradonačelnika već svih osoba koje su sudjelovale u toj prljavoj raboti – tvrdi Bilač.

Pita se kada je Grad uopće odlučio da bude investitor projekta. Ona tvrdi kako je postojala ideja da se umjesto proširenja obale napravi garaža s oko 300 parkirališnih mjesta.

– To je bila dobra ideja, pametnija i isplativija, jer bi se gradila garaža pa bi investitor uz koncesiju mogao urediti i zapadnu obalu. Zašto to ne bi napravio investitor, već se mora prelamati na leđima građana – kaže Bilač.

Smatra i da je 70 milijuna kuna, koliko je u proračunu osigurano za uređenje obale, samo još jedna obmana, jer je cijena gradnje samo prve faze 200 milijuna kuna. Spomenula je i Studiju valovanja koju je prošla vlast platila šest milijuna kuna, a sadašnja je garnitura, po njezinim riječima, ignorira. Odgovorio joj je dogradonaečlnik Šuntov ustvrdivši da su sve dozvole dobivene po zakonu, a da je projekt u skladu s GUP-om. Kerumova većina od 13 vijećnika izglasala je koncesiju.

Oporba otišla
Tako je prihvaćena odluka o gradnji ceste na Trsteniku do hotela Željka Keruma, panisona njegove sestre Nevenke Bečić i kuće vijećnika HGS-a Balda Obada. Oporba je svojim odlaskom negodovala protiv te odluke, ali svih 13 vijećnika koji podržavaju gradonačelnika bili su u vijećnici pa je prihvaćanje išlo glatko.

Usvojen je i izvještaj o radu gradonačelnika za posljednjih šest mjeseci 2010., a Kerum je poručio HDZ-u i SDP-u da 20 godina uništavaju državu.

– Ni HDZ a niti SDP u parlamentu neće dobiti većinu da bi mogli vladati – istaknuo je Kerum.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije