Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rastu tenzije u gradu

HDZ prozvao splitsku vlast zbog rušenja Pelegrinke: 'Pokušavaju oprati ruke od ove egzekucije'

Rušenje stabla u Splitu
Foto: HDZ Split/Facebook
1/3
13.06.2023.
u 09:22

O rušenju Pelegrinke oglasli su se i iz splitskog HDZ-a

Pelegrinka, jedno od najvećih stabala u Splitu, na budućem gradilištu Small Malla na dnu Vukovarske ulice, o kojemu će Gradsko vijeće odlučivati u petak, srušena je bagerom u ponedjeljak poslijepodne što je izazvalo ogorčenje u Splitu. O svemu se oglasio i splitski HDZ.

"Na zgražanje svih sugrađana jučer je zatučena i likvidirana najlipša pelegrinka u gradu. Ekocid se dogodio unatoč tome što je zbog njezinog promjera pod zaštitom zakona i GUP-a. Ono što šokira je lakoća kojom je zamjenik gradonačelnika pokušao oprati ruke od ove egzekucije i svoju ulogu izjednačiti s ulogom prosječnog Facebook komentatora i promatrača. Priča je jednostavna - unatoč svim alibijima na koje se pozivaš, likvidacija zaštićenog stabla dogodio se u mandatu gdje ti obnašaš izvršnu vlast, a s vlašću dolazi i odgovornost. Pogotovo to čudi od osobe koja je politički put napravila boreći se protiv ovakvih pojava u ulozi aktivista. Očito su mu fotelja i službeni auto srozali empatiju. O najavi same tematske sjednice više popodne", objavio je HDZ na Facebooku.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije