Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
demantirao osude

HDZ: 'Izjave Možemo! su neistinite i neprovjerene! Došlo je do greške u Google oglasima'

Zagreb: U hotelu Westin održana je sjednica Predsjedništva HDZ-a
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/10
03.04.2024.
u 18:34

"Hrvatska demokratska zajednica niti u jednom trenutku u ovoj kampanji nije prekršila smjernice Državnog izbornog povjerenstva. Sve naše oglašivačke aktivnosti na digitalnim mrežama javno su dostupne",

"Informacije koje je stranka Možemo plasirala u javnost i u kojima tvrde da Google oglase u predizbornoj kampanji za Hrvatsku demokratsku zajednicu oglašava komitet poljske stranke Pravo i pravda (PiS) su neprovjerene i neistinite", priopćili su iz HDZ-a.

Stranka Možemo ranije je ukazala na "moguće nezakonitosti u financiranju predizborne promidžbe HDZ-a" odnosno uplitanje poljske ekstremne desnice u izborni proces u Hrvatskoj plaćanjem oglasa HDZ-a, a zastupnica Možemo Ivana Kekin podsjetila je da je Zakonom o financiranju političkih aktivnosti, izborne promidžbe i referendumu zabranjeno financiranje političkih stranaka od stranih država, stranih političkih stranaka i stranih pravnih osoba.

Iz HDZ-a pak kažu da plasiraju oglase preko računa koji je verificiran za političko oglašavanje od strane Googlea.

VEZANI ČLANCI: 

"Klikom na informacije na svakom oglasu Hrvatske demokratske zajednice vidljivo je da je oglašivač 'Hrvatska demokratska zajednica' (broj ad accounta: 779-048-8923), ali ustanovili smo da je došlo do greške od strane oglašivačke mreže Google, jer umjesto naziva oglašivača 'Hrvatska demokratska zajednica' navodi poljsku stranku Pravo i Pravda (PiS)", istaknuli su iz HDZ-a te dodali da su stoga zatražili hitno očitovanje od Googlea o prikazivanju oglasa pod nazivom netočnog oglašivača.

"Hrvatska demokratska zajednica niti u jednom trenutku u ovoj kampanji nije prekršila smjernice Državnog izbornog povjerenstva. Sve naše oglašivačke aktivnosti na digitalnim mrežama javno su dostupne", poručili su iz HDZ-a.

FOTO/VIDEO Veliki uspjeh KBC-a Split: Uspješno obavljene prve operacije pomoću robota asistenta

Zagreb: U hotelu Westin održana je sjednica Predsjedništva HDZ-a
1/14
Ključne riječi

Komentara 7

AN
antonelić
22:07 03.04.2024.

Nije mi jasno što je trebalo prd.vld.mag. plenkoviću da se uvali na kineski tik-tok . To je sve maslo kominterne , orijune i prekodrinskih špijuna . Mogao se promicati na portalima i mrežama zapadnih vlasnika (styria , hanđar media , cnn , media solutions )

Avatar Aurel
Aurel
19:51 03.04.2024.

što kažu vijetnamci?

BU
Bubalamala
19:38 03.04.2024.

Nema krive Drine koju ovi ne bi pokušali pa ako prođe prođe, već toliko puta is probano.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije