Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 189
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PLAĆAJU IH POLJACI?

Možemo prijavio HDZ DIP-u zbog oglasa: ' Postoji opravdana sumnja na strani utjecaj na izbore'

Zagreb: Ivana Kekin o zakonu o turizmu
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/10
03.04.2024.
u 17:16

'Pozivamo HDZ da odmah pojasni kako je moguće da strana radikalno desna organizacija plaća njihove oglase'.

Oglasi koje za stranku HDZ na društvenim mrežama plaća “Izborni komitet poljske stranke Pravo i pravda” upućuje na opravdanu sumnju na strani utjecaj na izbore u Republici Hrvatskoj”, upozorila je danas zastupnica Možemo! Ivana Kekin. Kazala je kako je riječ o tijelu radikalno desne stanke Pravo i pravda koja je nedavno izgubila izbore u Poljskoj i  podsjetila kako je sukladno čl. 46 Zakona o financiranju političkih aktivnosti, izborne promidžbe i referendum zabranjeno financiranje političkih stranaka od stranih država, stranih političkih stranaka i stranih pravnih osoba.

“Također, prema javnim informacijama znamo da istoimena stranka koju su nedavno osnovali Mislav Kolakušić i Ivan Vilibor Sinčić je usko povezana sa poljskom strankom Pravo i pravda, te je moguće očekivati da se ovdje radi neka “priprema terena” za davanje nezakonite podrške i tim kandidatima. Zato pozivamo HDZ da odmah pojasni kako je moguće da strana radikalno desna organizacija plaća njihove oglase, a Kolakušića da pojasni zašto je njegova stranka koju je prekopirao u Hrvatskoj aktivno umiješana u domaće izbore”, najavila je Kekin.

Foto: Možemo!

O ovome ćemo izvijestiti i Državno izborno povjerenstvo a pozivamo i sve nadležne službe da poduzmu sve radnje da zaštite nacionalne izbore od direktnih stranih utjecaja, zaključila je Kekin.

Prijavu od stranke možemo, koja je poslana Državnom izbornom povjerenstvu, iznosimo u cijelosti, 

"Ovim putem u ime stranke Možemo! podnosim prijavu Državnom izbornom povjerenstvu vezanu uz osnovu sumnje nezakonitog stranog financiranja promidžbenih poruka i oglasa na digitalnim platformama za stranku HDZ. Sukladno čl. 46 Zakona o financiranju političkih aktivnosti, izborne promidžbe i referendum zabranjeno je financiranje političkih stranaka od stranih država, stranih političkih stranaka i stranih pravnih osoba.

Tijekom današnjeg dana, primijetili smo da Google oglasi koje za stranku HDZ na društvenim mrežama plaća “Izborni komitet poljske stranke Pravo i pravda” upućuje na opravdanu sumnju na strani utjecaj na izbore u Republici Hrvatskoj”, odnosno uplitanje poljske ekstremne desnice u izborni proces u Hrvatskoj plaćanjem oglasa za HDZ. Od Državnog izbornog povjerenstva očekujemo žurno postupanje i odgovarajuće sankcije. Oglasi su i dalje dostupni putem Google Ads Transparency platforme." stoji u prijavi Možemo!. 

FOTO/VIDEO Veliki uspjeh KBC-a Split: Uspješno obavljene prve operacije pomoću robota asistenta

Zagreb: Ivana Kekin o zakonu o turizmu
1/14

Komentara 34

Avatar Idler
Idler
17:46 03.04.2024.

Ivana, odaj nam tajnu, gdo financira Možemo ???

PE
Pentagon
18:01 03.04.2024.

Prava se javila! A tko financira tvojui Možemo kampanju!

Avatar horuk
horuk
17:59 03.04.2024.

Istovremeno njemački lijevi ekstremisti mogu slobodno podržavati Možemo. Jer kršiti zakon nitko ne smije samo mi ekstremni ljevičari Možemo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije