Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OZLIJEĐENA U NAPADU

Hamas objavio prvu snimku taokinje u Gazi: 'Ja sam Maya Sham. Molim vas, vratite me doma'

Foto: Twitter screenshot
1/25
16.10.2023.
u 22:26

Maya Sham (21) jedna je od oko 130 zarobljenika koji se trenutno nalaze u Gazi, a video porukom koju je objavila militantna skupina pozvala je vlasti da je što prije vrate kući

Hamas, militantna skupina koja je pretprošlog vikenda izvela veliki napad u Izraelu u kojem je usmrćeno više od 1.300 civila, ovog je ponedjeljka objavila prvu snimku taokinje koja je trenutno zarobljena u Gazi. Inače, procjenjuje se da je nakon napada Hamas zarobio oko 200 taoca, a među njima je i 21-godišnja Maya Sham koja je ranjena u napadu u Sderotu. 

Snimka koju je Hamas objavio prikazuje djevojku koja leži u zavojima dok joj netko previja ruku. Djevojka je potom, gledajući u kameru, pozvala Izrael da je vrate što prije svojoj obitelji. - Ja sam Maya Sham. Imam 21 godinu i iz Shohama sam. Trenutno se nalazim u Gazi. Prošlu subotu sam se u jutarnjim satima vratila s partija u Sderotu. Ozbiljno sam bila ozlijeđena u ruku. Doveli su me u Gazu, odveli me u bolnicu gdje sam bila tri sata - objasnila je djevojka na snimci. 

- Brinuli su se o meni, davali su mi lijekove. Ja vas samo molim da me što prije vratite mojoj obitelji, roditeljima i braći. Molim vas, izbavite me odavde što prije - pozvala je Maya na snimci. 

Inače, turski ministar vanjskih poslova Hakan Fidan danas se i telefonski sastao s vođom Hamasa Ismailom Haniyehom, a tema njihovog razgovora bila je upravo razmjena zarobljenika. Osim toga, Izraelska policija je u ponedjeljak priopćila da počinje naoružavati civile kako bi se brže reagiralo u slučaju napada ili krizne situacije u gradovima diljem zemlje, desetog dana rata Izraela i palestinskog Hamasa.

POVEZANI ČLANCI:

I tijekom ponedjeljka više područja u Izraelu i Gazi bilo je pod napadima, a Izraelska vojska je osim Gaze razmijenila vatru i s Hezbollahom na granici s Libanonom.

>> VIDEO Izrael je objavio video napada na položaje Hezbollaha

Komentara 7

DU
Deleted user
23:58 16.10.2023.

Svi su izgleda zaboravili zašto je počeo ovaj rat? Hamasova medijska hobotnica u Europi jača je od Hamasove intifade u Judeji! Izrael ima ozbiljan problem s europskim medijim. S antiizraelskim člancima nepotpisanih autora.Kao jučer na JL!

FU
Fusnota
06:30 17.10.2023.

Krmad je prvo osakate pa snimaju.

PV
prcko.vita
09:53 17.10.2023.

Na žalost, veće su bile šanse da spase one nesretnike iz one igračke podmornice koja je išla da gleda Titanic. Sa ovakvom vrstom terorista nema pregovora, tu se ide na sve ili ništa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije