Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bonus od 195.000 kun

Hajdaš Dončić nije uspio smijeniti Katicu Pupić Bakrač

Katica Pupić, portal
Dino Stanin/PIXSELL
17.10.2013.
u 14:39

Budući da na Skupštini društva nisu bili prisutni članovi društva koji predstavljaju najmanje 70 posto temeljnog kapitala društva, Skupština nije bila ovlaštena donositi odluke.

Ministar Siniša Hajdaš Dončić nije uspio smijeniti direktoricu Zračne luke Zadar Katicu Pupić Bakrač kojoj je zamjerio uzimanje nagradnog bonusa od 195.000 kuna, jer su Skupštinu bojkotirali i zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta i župan Stipe Zrilić. Na Skupštini se nije pojavio ni načelnik Zemunika, pa nije bilo dovoljno glasova za smjenu, po ranijim Hajdaš Dončićevim riječima najuspješnije direktorice.

Zadarska Zračna luka i ove je godine bilježila rekordne brojke putnik i letova.

- Skupštinu je sazvao ministar kao zakonski zastupnik Republike Hrvatske (55 posto udjela) u Skupštini tog društva. Na poziv za Skupštinu nisu se odazvali predstavnici članova društva i to Zadarske županije s 20 posto udjela, Grada Zadra s 20 posto udjela i Općine Zemunik Donji s 5 posto udjela. Budući da na Skupštini društva nisu bili prisutni članovi društva koji predstavljaju najmanje 70 posto temeljnog kapitala društva, Skupština nije bila ovlaštena donositi odluke.

Stoga je, sukladno proceduri propisanoj Društvenim ugovorom Zračne luke Zadar d.o.o. Skupština odgođena za 4. studenoga 2013. kada će, uz jednaki dnevni red, biti ovlaštena na valjano donošenje odluka bez obzira na visinu zastupljenog kapitala na Skupštini - istakli su iz ministarstva prometa.

>>Najavio kaznu za direktoricu nagrađenu po njegovim napucima

>>Sprema se smjena direktorice ZL Zadar zbog spornog bonusa

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije