Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
02.04.2014. u 12:00

Radimir Čačić, bivši predsjednik HNS-a, povukao je prvi konkretniji korak prema osnivanju nove narodnjačke stranke.

Radimir Čačić, bivši predsjednik HNS-a, povukao je prvi konkretniji korak prema osnivanju nove narodnjačke stranke. Njegovi suradnici podnijeli su zahtjev za registraciju udruge Inicijativa za osnivanje Narodne stranke – reformisti. Nakon što je Hrvatska narodna stranka preventivno zaštitila većinu inačica kratice HNS, Čačiću i pristašama preostalo je da odaberu novo ime, a odabir je očito pao na Narodnu stranku – reformista, skraćeno NSR. U praksi to može značiti da ćemo članove NSR-a skraćeno zvati “eneseri”, što i nije najsretnije ako se pogrešno naglašava.

Selo pet mjeseci bez telefona, ali ne i bez računa

Ana Pušić, umirovljenica iz Ričica pokraj Prološca, prvo je neugodno iznenađenje doživjela kada su potkraj 2013. lopovi ukrali 300 metara telefonskih vodova radi preprodaje bakrene žice pa je ostala bez fiksnog telefona koji joj je veza s rodbinom jer se mobitelom ne zna služiti. Drugo neugodno iznenađenje doživjela je, prema pisanju Slobodne, kada joj je poštar donio račun pa tako pet mjeseci zaredom. Selo je i dalje bez telefonskih veza, nema ni servisera, ali bar računi uredno stižu.

Milanović prvotravanjsku šalu izbacio još 31. ožujka

Zoran Milanović, premijer, izjavio je u ponedjeljak da je ovo najbolja i najstabilnija koalicijska vlada do sada. Toliko je dobra da je prvotravanjsku šalu izbacila dan prije, 31. ožujka.

Nešto treba nabaviti i nakon starih kamiona od pet tona

Drago Lovrić, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH, i general-pukovnik Slavko Barić neće po dobru pamtiti saborsko obilježavanje pete obljetnice članstva Hrvatske u NATO-u. Nakon završetka svečanosti zaboravili su na uključene mikrofone Nove TV te neformalno razgovarali kako “nešto treba nabaviti”, spominjali su neke znance koji su “bijesni kao risovi”, a bilo je i psovki. Detalji nisu poznati pa ne znamo jesu li raspravljali o stotinjak polovnih oklopnjaka iz SAD-a, 18 rabljenih njemačkih haubica ili o 27 također rabljenih njemačkih kamiona od po pet tona proizvedenih 1979., koje smo već platili. A možda su samo diskutirali zašto MIG-ovi s remonta dolaze kopnenim putem umjesto da dolete u Hrvatsku.

>> Vladine čistačice dvostruko skuplje od privatnih

>> Mrsić nezaposlenima predložio minutu odmora

Komentara 4

KA
kafka
13:25 02.04.2014.

e-neseri? Nova elektronska tehnologija za suzdržavanje od izvršavanja nužda ili što?

GI
gismund
13:28 02.04.2014.

čačić je manje loš izbor za građane nego pusićka, taritaš i ostatak ekipe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije