Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ GOTOVINA Generalov laptop i putovnice u Haagu

Haag bi mogao goniti pomagače

svi-sudnica-txt.jpg
import
21.12.2005.
u 20:32

Hoće li Hrvatska nastaviti s provođenjem Akcijskog plana i nakon uhićenja Ante Gotovine? Zasad to nije posve jasno. Predsjednik Mesić tražio je otkrivanje svih pomagača i financijera, no premijer Sanader izjavio da je akcijski plan ispunjen uhićenjem.

MUP traži stvari
U međuvremenu, hrvatski MUP je od španjolskih kolega tražio da sve stvari pronađene u Gotovininoj hotelskoj sobi budu upućene u Zagreb. Međutim, prema neslužbenim informacijama, te je stvari španjolska policija poslala u Haag, među njima i laptop za koji se pretpostavlja da sadrži važne podatke. Postoji li neki pravni problem u tome što stvari nakon uhićenja idu u Haag, a ne u Zagreb?

Prema našim pravnim stručnjacima, u tome neka nikakva problema jer je Gotovina optužen u Haagu, pred Međunarodnim kaznenim sudom za bivšu Jugoslaviju, a ne u Hrvatskoj, pred hrvatskim pravosuđem, pa se i sumnje da je netko ometao pravdu u tom slučaju mogu razjasniti i tamo.
No, tako i ne mora biti, jer se očekuje da Haaški sud ipak za nekoliko dana stvari pošalje u Zagreb, nakon što sve pregledaju haaški istražitelji koji tamo rade za tužiteljstvo. Kriju li doista te stvari tragove koji upućuju na moguće pomagače generala Gotovine i na to tko je sve novčano pomagao u bijegu?
Na to pitanje još nema odgovora.

Krivotvorena putovnica
Prema pisanju raznih medija, uz krivotvorenu putovnicu na ime Kristijana Horvata, o kojoj se pisalo mjesecima prije nego što je Gotovina uhićen na Tenerifeu, general je imao još najmanje tri krivotvorene putovnice.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije