Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uragan sandy

Građani Staten Islanda razočarani: Bloomberg nas nije došao ni obići

staten island,uragan sandy (1)
Foto: AFP/PIXSELL
1/7
03.11.2012.
u 09:19

Mnogi građani su još uvijek su bez struje i vode, a neki su izgubili i svoje domove

Građani Staten Islanda, otoka u sklopu grada New Yorka i jednog od područja SAD-a koji je najteže pogođen uraganom Sandy, nezadovoljni su reakcijom hitnih službi na tragediju i kažu da su zaboravljeni.

- Nitko nije došao ovdje. Nitko. Zvali smo osiguravajuću tvrtku, rekli su da će im trebati nekoliko dana da netko dođe ovdje. FEMA (Federalna agencija za hitne slučajeve, op. a.) bi trebala doći i pomoći, barem se nadamo - priča Colleen Wood. Mnogi u njezinom susjedstvu još uvijek su bez struje i vode, a neki su izgubili i svoje domove. Neki su se osim ogromne materijalne štete morali suočiti i s mnogo traumatičnijim iskustvima.

- Jučer sam ovdje pronašao dva tijela, dva umirovljenika koji žive ovdje, u Harbor Courtu. On je imao 89, a ona 65 godina. Nisu uspjeli izaći na vrijeme - rekao je Richard Fox.

>> Svejedno im koliko košta hotel, samo da ima struju

Neki kažu da je newyorški gradonačelnik Michael Bloomberg ignorirao ovo pretežito radničko naselje. Tog je mišljenja John Maitland, koji je glasovao za Bloomberga, a sada je razočaran što se gradonačelnik nije ni pojavio na Staten Islandu.

- Previše ga brine maraton. Maraton dok ljudi pokušavaju preživjeti. Pronalazimo mrtve ljude, a ovako se ponašaju prema nama kao otoku, kao zajednici - razočaran je Maitland.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije