Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nepravomoćno

Gordan Kolarić oslobođen optužbe za ubojstvo Omera Zahirovića

gordan kolarić
Goran Jakuš/PIXSELL
21.12.2010.
u 12:18

Kolarić, koji služi kaznu od 12 godina zatvora, teretio se da je Zahirovića ubio na poticaj Zorana Petrovića Ivice

Gordan Kolarić Gogo (40) na zagrebačkome Županijskom sudu  nepravomoćno je oslobođen optužbi da je na poticaj Zorana Petrovića Ivice (umro u rujnu 2008. op.a.) 20. studenoga 1997. sa 17 hitaca iz automatskog oružja usmrtio Omera Zahirovića te teško ranio Omerovu suprugu Hazemu.

Doveden iz Lepoglave

Odluku je donijelo vijeće pod presjedanjem sutkinje Koraljke Bumči. Inače, riječ je o ponovljenom postupku, a kao i u utorak, za prvog suđenja, Kolarić je bio oslobođen optužbi, no Vrhovni je sud presudu ukinuo. Kolarić je na sud doveden iz Kaznionice u Lepoglavi, gdje služi kaznu od 12 godina zatvora zbog ubojstva Petra Brajkovića 1997. u Njemačkoj.

Prema optužnici Kolarić se teretio da je Zahirovića ubio na Petrovićev poticaj, a motiv ubojstva bio je raniji sukob između Petrovića i Zahirovića. Točnije, Zahirović je 1997. bacio bombu u kasino Tiffany, a Petrović je u eksploziji bio teže ozlijeđen. Želeći osvetu, Petrović je, tvrdila je optužnica, angažirao Kolarića da ubije Zahirovića.

Inače, i Petrović je bio optužen kao naručitelj ubojstva, a kako je u međuvremenu umro, postupak protiv njega je obustavljen. Na tu se činjenicu u obrazloženju presude osvrnula i sutkinja Bumči kazavši da motiv ubojstva nije sporan.

– Petrović je imao motiv naručiti ubojstvo, no to ne znači da je njegov motiv bio i Kolarićev. Ovo vijeće smatra da tijekom postupka nije ustanovljeno da je Kolarić s ubojstvom imao veze. To što se netko s nekim družio te je možda s njim već ranije počinio neko djelo (Petrović se teretio i da je potaknuo Kolarića na ubojstvo Brajkovića, op.a.), nije dokaz u postupku – kazala je sutkinja u obrazloženju.

Ublažavala iskaz

Objasnila je da protiv Kolarića nisu postojale ni indicije niti dokazi da je počinitelj, a jedino što ga je sa zločinom vezalo bio je iskaz Hazeme Omerović koja je nakon 13 godina prepoznala Kolarića kao počinitelja.

– Ona je taj iskaz ublažavala, a vještačenjem je ustanovljeno da s mjesta na kojem se ona nalazila u trenutku pucnjave nije mogla vidjeti ni Kolarića niti bilo kojeg drugog počinitelja – kazala je sutkinja.

Komentara 1

OB
-obrisani-
18:42 21.12.2010.

Ma covjeka treba sto prije pustit van, nema se tu sta puno reci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije