149 22°C
  • kraljzvonimir44:

    Stepinac nije volio niti Pavelića,niti Tita jer su obojica bili antiKrist teisti ili skraćeno ateisti.Prvi mu je dao ubiti brata a drugi otrovao njega.Tko bii takove volio.

  • dobar.d:

    Već je legendarna postala izjava nekog njemačkog visokog časnika koji je rekao da kada bi neki biskup u Njemačkoj govorio na sličan način poput Stepinca, odavno bi bio otpremljen u neki od koncentracijskih logora. Međutim, ako je Pavelićeva žena bila ... prikaži još! Židovka, ako je mnogo ustaških časnika bilo također židovskog i srpskog porijekla, onda moramo zaključiti da (usprkos rasnim zakonima i zločinima koje nitko ne negira) ni ustaški režim (u praksi) nije bio po mjeri nacista, iako su ga četnici i partizani kasnije prikazivali čak i puno rigidnijim od nacističkog. Neki dan u dokumentarcu prikazanom povodom godišnjice Stepinčeve smrti upade mi u oči jedan zanimljivi detalj : Oko 20 000 kozaračke djece je zbrinuto u Zagrebu uz pomoć Caritasa (Stepinčevom zaslugom) iako je Pavelić bio rekao da ih se ne pušta u Zagreb. Sad se postavlja pitanje : Kako je Stepinac mogao napraviti nešto dijametralno suprotno poglavnikovoj izričitoj naredbi, bez da to ne plati glavom? Dakle, Stepinac jest puno riskirao, ustaški režim je formalno bio zločinačkog karaktera, ustaše jesu činile zločine, ali ponavljam pitanje : Kako je Stepinac mogao bez da plati glavom u tako krupnim stvarima raditi izričito protiv poglavnikove zapovjedi??? Usporedimo sad to sa Stepinčevim odbijanjem da raskine sveze s Vatikanom. Što se dogodilo? To i takvo svoje protivljenje Titovoj želji Stepinac je platio glavom! I tu se vidi velika razlika između Tita i Pavelića, između komunizma i ustaškog režima.

  • tajo777:

    Žalosno je što nama stranci (židovi) moraju istraživati i dokazivati tko je i kakav je bio Blaženi Stepinac dok s druge strane "naši" povjesničari na "našim" fakultetima uče mlade kako je Draža Mihajlović bio pozitivac.

Još iz rubrike Vijesti

Miroslav Škoro
2
Miroslav Škoro:

'Umjesto da maloljetna žrtva dobije zaštitu države, dobiva ju sudac'

Zagreb: Odvjetnik Vjeke Sliška Milko Križanović obratio se medijima ispred Županijskog suda
Napad na Petrača

Vjeko Sliško dobio mjesec dana istražnog zatvora

5
Smiljana Srnec
NASTAVAK SUĐENJA

Strategija obrane: Jasminu nije ubila sestra, sumnju prebacuje na pokojnog oca

3