Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Goran Marić:

'Razdire me što je povjesničar u isti kontekst stavio Stepinca i Dražu Mihajlovića'

Goran Marić
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
11.02.2019.
u 09:25

Zapitao se postoji li ijedan narod na ovom svijetu sa sličnim fenomenom krivotvorenja i mučeništva

Ministar državne imovine Goran Marić osvrnuo se na kanonizaciju kardinala Alojzija Stepinca nakon što je jučer obilježena 59. godišnjica njegove smrti.

Zapitao se postoji li ijedan narod na ovom svijetu sa sličnim fenomenom krivotvorenja i mučeništva.

"Načinom da se anatemizira jedan duhovni, intelektualni, karizmatski gorostas u osobi kardinala Stepinca i potom na njegovoj anatemi traje polustoljetno mučeništvo i poniženje čitava naroda. Kojeg li paklenskog stroja – sustava koji ideološki zapjenjeno ocrnjuje najsvjetliji i najsvetiji lik jednog naroda pokazujući time koliko im vrijedi duša Hrvatske i Hrvatska sama u tom paklenskom režimu bogomržnje! Smiruje me danas lik kolosalnog Alojzija Stepinca u razglednici njegova blaženski mirnog Krašića.

Goran Marić
1/7

I istodobno me razdire sekvenca večeras emitiranog dokumentarno-igranog filma 'Alojzije Viktor Stepinac' na Hrvatskoj televiziji, u kojoj jedan od sudionika, povjesničara, hladno, u isti kontekst stavlja Stepinca i Dražu Mihajlovića! Kasne su minute Stepinčeva, a ja osjećam da bi moja noćašnja besanica mogla potrajati dugo, do pred zoru", objavio je na Facebooku.

VIDEO Usporedba Slovenije i Hrvatske

Ključne riječi

Komentara 114

NM
nece_moci
09:49 11.02.2019.

Od početaka Jugoslavije se pokušava baciti anatema na sve ono što je Hrvatima vrijedno. Kao što se blaženog kardinala pokušalo natjerati da se odrekne stoljetne vjernosti Katoličkoj Crkvi i prijeđe pod skute bravara Jože, tako Jugoslaveni i danas pokušavaju ocrniti sve što diše hrvatstvom, počevši od Tuđmana, HDZ-a, nadalje! Ne samo da pokušavaju ocrniti, nego žele da se odreknemo istinskih hrvatskih vrijednosti, a kao što to nije napravio kardinal Stepinac nećemo niti mi. Svaka čast ministru Mariću!

AF
afera
09:50 11.02.2019.

Vidim, ogorčeni ljevičari su stigli.. pljuvanje po svemu hrvatskom i katoličkom.. užas

PO
portugisac
09:56 11.02.2019.

Mene razdire što su rehabilitirali Dražu Mihajlovića u Srbiji i proglasili ga antifašistom a u Hrvatskoj vide Ustaše. Mene razdire što gospodin Kraus u Hrvatskoj vidi ubijanje Židova a u Srbiji ne, bez obzira što je Nedić javio Hitleru da je "Serien Juden frei" što znači da ih više nema. Mene razdire to što se u Hrvatskoj huliganski činovi proglašavaju ustaštvom a vlada na to šuti. Zbog napada huligana na srpske sortaše Dačić prijeti Hrvatskoj diplomatskom notom. Kada je Hrvatska vlada uputila Srbiji diplomatsku notu i u kojem slučaju i zašto Hrvatska srpske vandale ne naziva četnicima. Jer mi smo kulturni. Možeš si misliti. Podanički.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije