Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Oružje za život"

Genijalna akcija: Vratiš pištolj, dobiješ bicikl ili kompjuter

pištolj
Goran Kovačić/PIXSELL
07.02.2013.
u 16:20

Urugvajska Vlada pokrenula je hvalevrijednu akciju u kojoj pozivaju građane da predaju neprijavljeno oružje, a zauzvrat će im darovati bicikl.

Urugvajska Vlada pokrenula je hvalevrijednu akciju u kojoj pozivaju građane da predaju neprijavljeno oružje, a zauzvrat će im darovati bicikl, piše TreeHugger.

Ministarstvo unutarnjih poslova akciju je nazvalo "Oružje za život", a njome pokušavaju smanjiti broj nelegalnog oružja u rukama građana i spustiti stopu samoubojstava u državi. Ta južnoamerička država je 9. u svijetu po broju oružja "po glavi stanovnika".

U rukama oko 3,3 milijuna stanovnika nalazi se čak milijun komada oružja, a polovica je neregistrirana. Umjesto da slijede primjer SAD-a ili Australije, koji su otkupljivali nelegalno oružje, Urugvaj se odlučio za drugačiji pristup kojim želi na više načina poboljšati kvalitetu života.

Umjesto da dobiju novac, građani se mogu odlučiti za bicikl ili jeftiniji kompjuter. Dosad su mnogi pohvalili program koji bi mogao dovesti do smanjenja broja zločina počinjenih ilegalnim oružjem, a i poboljšati život cijele zajednice.

>>FOTO Bijela kuća objavila dokaz da Obama zna pucati

>>Val naoružanja: Ulažu u oružje kao da će sutra izbiti globalni rat

Ključne riječi

Komentara 12

Avatar Bell940
Bell940
18:06 07.02.2013.

ideja je super, "make peace not war"

DU
Deleted user
17:16 07.02.2013.

Dobra stara politika... razoruzaj pa vladaj...

KO
koza2
20:53 07.02.2013.

Uzmeš pištolj uđeš u dućan i izabereš bicikl,cijena nije bitna,sve je jako jeftino..... Kad ti dosadi pedalat, uđeš u dućan sa motociklima.......Opet jako jeftino,ako te ne uhvate.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije