Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ustanova pred kolapsom

Gasi li se Dječji vrtić Vukovar 2? Zaposlenici prijete tužbom protiv Sabe!

Željko Sabo
Goran Ferbezar/PIXSELL
05.02.2014.
u 16:13

Računi za hranu, grijanje, nabavku materijala za higijenu i slično koje smo morali platiti za proteklih 9 mjeseci nisu plaćeni jer gradonačelnik Sabo ne da novac, tvrdi ravnateljica. Sabo pak kaže da je Grad ispunio svoje obveze

Ukoliko ubrzo se ne bude nešto napravilo i riješio problem Dječji vrtić Vukovar 2., u kojem se predškolski program provodi na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu, bit će prvi manjinski vrtić u Hrvatskoj koji će završiti u stečaju. Stoji to u dopisu poslanom medijima od strane zaposlenika zaposlenika i roditelja vrtića u kojem se najavljuje i mogućnost štrajka.

– Ustanova je pred kolapsom. Računi za hranu, grijanje, nabavku materijala za higijenu i slično koje smo morali platiti za proteklih devet mjeseci nisu plaćeni jer gradonačelnik Željko Sabo ne da novac. Na moja upozorenja da će ovakve odluke Ustanovu dovesti do negativnog poslovanja za proteklu 2013. godinu i da je to prva stepenica ka zatvaranju uslijedile su odmah gradske inspekcije i to po usmenom nalogu gradonačelnika. Dobila sam i usmeni odgovor iz gradskog Odjela za društvene djelatnosti da upravo Željko Sabo odlučuje tko će i kada dobiti sredstva - tvrdi ravnateljica vrtića Slavka Lončar.

Za financijsku situaciju u vrtiću optužuju i predstavnike SDSS-a. U vrtiću je na ovu temu održan i skup radnika na kojemu se između ostaloga zaključilo da se traži smjena trenutnog Upravnog vijeća kao i podnošenje tužbe protiv Saboa radi neizvršavanja odluke Gradskoga vijeća Vukovara. Dogradonačelnica Vukovara Danijela Stanković, koja je zadužena za društvene djelatnosti, kaže kako su iznesene optužbe neistinite te da se sve lako može provjeriti.

– Grad Vukovar je osnivač oba dječja vrtića pa tako i Vukovara 2. Sva sredstva i dotacije koja se doznačuju vrtiću isplaćuju se prema ranije donesenim odlukama Gradskoga vijeća. Grad Vukovar je prema vrtiću Vukovar 2 ispunio sve svoje obveze. Moje je mišljenje da je osnovni razlog trenutnoj financijskoj situaciji u vrtiću premali broj djece i prevelik broj zaposlenih, rekla je Stanković.

Povodom optužbi iz vrtića Vukovar danas se na službenom portalu Grada Vukovara pojavilo i reagiranje u kojem Sabo navodi da ravnateljica Lončar troši više novca nego što vrtić može zaraditi. Stoji i da je Lončar pretprošle godine isplaćivala neto plaće, a ne bruto plaće jer joj je i tada uzmanjkalo novca. Navodi se i kako je nedavno Lončar iz vrtića istjerala predstavnike grada koji su u vrtić došli sa namjerom pokušaja pronalaska rješenja.

Inače, sukladno odlukama Gradskoga vijeća Grad Vukovar subvencionira rad dječjih vrtića na mjesečnoj bazi i na osnovu broja djece koja određeni mjesec boravi u vrtiću. Ekonomska cijena vrtića je 1400 kuna od čega grad subvencionira po djetetu iznos od 910 kuna dok roditelji plaćaju preostalih 490 kuna.
 

Komentara 5

TA
tatatata1
16:33 05.02.2014.

Zašto je ovaj na slobodi ? Molim gospodina Gabrića da nazove Uskok da se gospodinu stave lisice,pozovu televizije i otprati u zatvor

Avatar tajar
tajar
17:26 05.02.2014.

Ne daje novac za čirilični vrtić, ali se jako trudi oko postavljanja čiriličnih ploća!

L0
luena 01
12:31 06.02.2014.

A sta bi drugo njegova zamjenica mogla reci nego da su sve optuzbe nestinite... Sabo je djelio novac iz gradskog proracuna drugim udrugama kao sto su srpske kulturne udruge,sportski klubovi kojima se Sabo uvijek hvali su dobile najmanje,ako nemaju nekek se same financiraju njegov odgovor... Unistzio je on i NK Vukovar 91 ,nisu dobivali novac pa su sakupili dug od 6 000 000 KN-a. nisu imali za struju , toplu vodu i grijanje (tusirali se hladnom vodom ) hranu su igraci i ljudi kluba kupovali svojim novcem ,a ima tu prica... iz prve ruke znam ... brat ima sve racune koliko je svog novca ulozio a do danas nije ni lipe dobio natrag... stoga koga jos cudi sto je sad vrtic 2 na meti... Nek ga tuze ,ako je manje djece a vise radnika ,vrtice 1 i 2 nek spoje u jedan vrtic.. visak radnika na burzu ,kod toliko nezaposlenih ni njih deset nece biti zapanjujuce na burzi, ili ih po okolnim mjestima u vrticima zaposliti... Sve se moze kad se hoce i zna ali sad kad njemu gori pod petama njemu je svejedno ..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije