Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SASTANAK U PONEDJELJAK

Fuchs i Divjak počinju raditi

Radovan Fuchs
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
14.04.2018.
u 18:49

Prvi susret inicirao je Radovan Fuchs potvrdivši tako svoje najave nakon imenovanja kako namjerava ubrzati reformske procese

Koje bi to poslove propisane Strategijom trebali preuzeti voditelj i članovi Ekspertne radne skupine, koja je uloga tima na čijem je čelnom mjestu Radovan Fuchs u eksperimentalnom provođenju reforme te što je s provedbom Cjelovite kurikularne reforme, koja se već godinama obećava roditeljima i učenicima – teme su o kojima će u ponedjeljak, na prvom sastanku, razgovarati ministrica obrazovanja Blaženka Divjak i Radovan Fuchs, posebni savjetnik premijera za Ekspertnu radnu skupinu.

Prvi zajednički susret inicirao je, kako doznajemo, upravo Radovan Fuchs, koji je ministrici Divjak uputio pismo s molbom za sastanak, potvrdivši tako svoje najave nakon imenovanja: vrijeme u reformskim promjenama ne planira gubiti, štoviše reformske procese, u odnosu na postojeće poteze, planira ubrzati.

Iako su i Fuchs i ministrica Divjak javno poručili da jedno od drugoga očekuju uspješnu i kvalitetnu suradnju, jasno je da imenovanjem Fuchsa na čelno mjesto ERS-a njih dvoje moraju definirati poslove – one koje pripadaju ERS-u prije svega jer Fuchs, jasno je to potvrdio i u intervjuu za Večernji list, zagovara reformske procese i ne planira samo stajati sa strane.

Nakon zajedničkog sastanka s ministricom te definiranjem zajedničke suradnje, Fuchs će kako doznajemo, sazvati i prvi sastanak i sjednicu dvanaest članova Ekspertne radne skupine kako bi već s početkom tjedna započeli s radom.

No, ono što svakako Radovan Fuchs ne smije propustiti u ponedjeljak na sastanku jest pitati ministricu zašto se nije strpjela pri formiranju stručnih radnih skupina koje je imenovala odmah nakon što ga je premijer Plenković odlučio imenovati kako bi se riješila situacija s prethodnim natječajem.

Naime, riječ je o skupinama za koje su nadležni i Ministarstvo obrazovanja i Ekspertne radna skupina, a čija je zadaća pripremiti stručne pretpostavke za provođenje eksperimentalnog programa. Takva žurba, osobito zna li se da je natječaj za voditelja ERS-a trebao biti dovršen, a koji u tome mora sudjelovati, ponovno baca sjenu na imenovanje stručnih osoba, koje su podijeljene po predmetima i koje iza sebe imaju višegodišnje iskustva rada s učenicima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije