Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DIVJAK O FUCHSU

'Očekujem tim koji će davati podršku Ministarstvu u ovom procesu'

Blaženka Divjak
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/7
09.04.2018.
u 12:40

Na pitanje očekuje li poništenje natječaja uzvratila je kako očekuje da Povjerenstvo odradi posao u skladu s procedurom, a o eventualnom poništenju natječaja odlučivat će se nakon što završi cijela procedura.

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak odbila je u ponedjeljak komentirati nagađanja da bivši HDZ-ov ministar obrazovanja Radovan Fuchs postaje novi šef Ekspertne radne skupine (ERS), poručivši da je ERS važno savjetodavno tijelo, ali ne može biti paralelna linija zapovijedanja, a ona neće dozvoliti opstruiranje cijelog procesa.

"Neću komentirati medijske navode. Mi proceduru vezanu uz izbor članova, odnosno voditelja ERS-a moramo završiti i za to imamo još dva dana. Ta procedura je praktički pri kraju s obzirom da za 12 članova koji se biraju na temelju javnog natječaja postoji visoka razina usuglašenosti, a što se tiče voditelja, o tome će biti prijedlog koje će onda članovi Posebnog stručnog povjerenstva razmotriti i o njemu glasovati. Tek nakon toga možemo ići dalje", rekla je Divjak novinarima prilikom posjeta Osnovnoj školi Ivana Cankara.

"Očekujem konstruktivnu raspravu i tim koji će davati podršku Ministarstvu u ovom procesu", rekla je Divjak, a na pitanje o nagađanjima da će biti postavljen "rotirajući" voditelji ERS-a i da će biti ponovljen natječaj za to mjesto odgovorila je kako prvo treba natječaj privesti kraju, tek tada se može razgovarati o nekim drugim opcijama, ako za time bude potrebe.

Upitana hoće li za voditelja ERS-a biti izabrani neki od šest kandidata koji su pristupili intervjuu uzvratila je kako tu odluku donosi Posebno stručno povjerenstvo, a ne ona. "Ja sam jedna o članica PSP-a, a kada se pristupi izjašnjavanju to će biti u skladu s natječajem. Hoćemo li nekog izabrati ili ne to ćemo komentirati nakon što se dogodi", poručila je.

Na pitanje očekuje li poništenje natječaja uzvratila je kako očekuje da Povjerenstvo odradi posao u skladu s procedurom, a o eventualnom poništenju natječaja odlučivat će se nakon što završi cijela procedura.

"ERS je važno savjetodavno tijelo, no ne možemo imati paralelnu liniju zapovijedanja i to se neće dogoditi", ustvrdila je ministrica i podsjetila da Ministarstvo znanosti i obrazovanja nadležno za obrazovnu reformu.

"ERS ima svoje mjesto u provedbi, koje se može iščitati iz Strategije, i toga ćemo se držati. Svaka konstruktivna rasprava dobro dođe. Neću dozvoliti da se opstruira cijeli proces", poručila je ministrica.

Divjak, koja je obišla Osnovnu školu Ivan Cankar u kontekstu nastavka procesa edukacije za učitelje u sklopu kurikularne reforme, poručila je da su svi koji promišljaju obrazovni proces i imaju konstruktivne primjedbe dobrodošli u taj proces. "Proces mora biti uključiv i na taj način ćemo ga i dalje voditi, a kada ERS bude formiran onda će zauzeti svoje mjesto predviđeno Strategijom", ustvrdila je.

Nešto prije 12 sati u Banske dvore došao je dio članova PSP-a, među kojima Vesna Bedeković i bivša voditeljica ERS-a Jasminka Buljan Culej, no novinarima nisu htjeli davati nikakve izjave o sadržaju sastanka.

Komentara 13

PP
plavac plavi
13:59 09.04.2018.

Natječaj se MORA ponavljati tako dugo, dok se ne izabere neki rigidni ljevičar ala Jokić!!! To je stav ministarke!!!

LO
lolalola15
13:32 09.04.2018.

natječaj, poštujte rezultate natječaja. ne može jedna žena upitnog morala (to je pokazala svojim ponašanjem - prvo prosvjeduje protiv netransparentno provedenog natječaja - 01.06.2017. , a onda sama ne poštuje rezultate natječaja kojeg je sama kreirala) negirati natječaj i raditi što hoće. ako pristajete na to, onda ste varalice i poltroni jedne žene koja je sve samo ne poštena ....

Avatar IVANIVANIVAN
IVANIVANIVAN
13:15 09.04.2018.

U prevodu HDZ mora pokunjeno slušati poput pokislog miša šta mu naredi netko tko nije dobio jedan glas na izborima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije