Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRANJE KOSE OBAVEZNO

Frizer: Zaboravite ekstenzije i balayage! Samo šišanje, fen i farbanje izrasta!

Ilustracija
Foto: Getty Images
1/5
25.04.2020.
u 08:15

Tafra misli da viziri nisu potrebni, nadajući se da će i same mušterije biti odgovorne pa neće dolaziti ako su bolesne ili "načete" bolešću

Frizerski saloni u rad ponovno mogu od 4. svibnja, no još nisu dobili upute koje će sve preduvjete morati zadovoljiti. Za ponovno se otvaranje zasad pripremaju sami.

Splitski frizer i edukator, donedavni predsjednik Ceha frizera i kozmetičara pri Hrvatskoj obrtničkoj komori Joško Tafra za 24sata kaže da frizeri već međusobno razgovaraju kako će kod njih od 4. svibnja rad izgledati, barem dok ne dobiju i službene mjere.

"Znam kako će to izgledati u moja dva salona, u Splitu i Omišu. Na ulazu će postojati spužva s dezinficijensom za cipele, a mušterija će obavezno po ulasku morati oprati ruke, i dezinficirati ih. Dobit će masku, o kojoj mi frizeri puno pričamo ovih dana. Bit će nemoguće frizirati, naime, s maskom pričvršćenom iza uha, ili, još gore, zavezanom oko glave, pa sam isprobao, i djeluje - maska će se flasterom zalijepiti za lice“, objašnjava Tafra.

U rukavicama, kaže, frizeri neće moći raditi, nemoguće je tako biti precizan.

"Alat ionako diramo samo mi, mušterija ne, i dezinficira se. Klijenti će dobiti, osim maske, i mantil koji se poslije iskuhava, kao što ćemo i nakon svakog klijenta dezinficirati cijelu stolicu, pogotovo rukohvate, plohu ispred, sve. Zbog svih tih postupaka šišanje i friziranje će trajati oko pola sata duže, pa ćemo onda na to misliti i kod naručivanja klijenata“, dodaje frizer.

VIDEO Prof. dr. sc. Nenad Ban savjetuje čega bi se građani trebali držati i nakon opuštanja mjera

Zasad, i do daljnjega, kaže, naručuje samo za šišanje i farbanje izrasta, dok dugotrajnih postupaka poput farbanja pramenova, ugradnje ekstenzija, balayagea i sličnih, višesatnih "radova" na kosi do daljnjega neće biti.

"Samo šišanje i fen, farbanje izrasta - da se pregrmi najgore. Žene će i to itekako cijeniti. Pripremiti se samo moraju na nešto dulje zadržavanje u salonu nego inače kako bi se ispoštovala epidemiološka procedura".

Prema Tafrinoj prognozi, šišanje i feniranje, dezinfekcija i ostalo, trajat će oko sat i pol, umjesto sata, koliko frizerima inače treba. Pranje kose će, smatra on, biti obavezno.

Jednako tako, ni muškarce neće naručivati za brijanje i šišanje brade. Bude li obaveza frizera da nosi vizir, kaže Tafra, to će biti jako naporno. Radi se s fenom, grijačima, a temperatura će općenito biti sve viša, i vizir će se magliti.

"Budemo li se morali držati standardnog razmaka od dva metra, svaki će salon procijeniti koliko mušterija može primiti istovremeno. Ja ću raditi u dvije smjene, tako da jedna grupa nema kontakata s drugom, ne bismo li održali poslovanje ako se netko razboli“, tvrdi.

Tafra misli da viziri nisu potrebni, nadajući se da će i same mušterije biti odgovorne pa neće dolaziti ako su bolesne ili "načete" bolešću.

Komentara 1

Avatar DorothyAO91
DorothyAO91
00:32 26.04.2020.

w︆︅w︅︆w︆︆.︆︆l︅︆o︆︅v︅︆e︆︆x︆︆x︅︆.︆︅c︅︆l︆︅u︅︆b

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije