Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fikret Alić

I 'čovjek sa žice' bio u Haagu: 'Zločince treba kazniti i ne treba gledati na vjeru'

Fikret Alić
Foto: Reuters/PIXSELL
1/10
22.11.2017.
u 16:00

Smatram najodgovornijim generale i predsjednike Republike Srpske i Srbije koji su mogli spriječiti i zaustaviti zločin - rekao je Alić

Među ljudima koji su danas u Haagu čekali presudu Ratku Mladiću, osuđenom danas na doživotni zatvor, bio je i Fikret Alić, muškarac koji je preživio srpske ratne logore, poznat i po pojavljivanju na naslovnici Timea 1992. godine.

Fotografije izgladnjelih logoraša šokirale su tada svijet, a u prvom planu na naslovnoj fotografiji časopisa bio je upravo Alić.

Alić je uoči izricanja presude u Haagu davao izjave za medije držeći naslovnicu Timea s naslovom "Mora li se to nastaviti?".

- Ja kao čovjek za žice osjećat ću se sretnim ako osude tog generala za zločin protiv čovječnosti, za zločin koji je mogao zaustaviti i bojim se da će se desiti nekome u svijetu ako ga ne osude. Zločince treba kazniti i ne treba gledati na vjeru. Trebamo se nadati boljem životu - rekao je Alić za N1.

Alić, koji je preživio logore u Trnopolju i Keratermu, na pitanje tko je najodgovorniji za te logore odgovara:

- Predsjednici, generali i njihovi sudionici koji su mogli da prođe rat bez logora, silovanja, ubijanja. Smatram najodgovornijim generale i predsjednike Republike Srpske i Srbije koji su mogli spriječiti i zaustaviti zločin - rekao je Alić.

Pogledajte i kako je presuda dočekana u Srebrenici:

Fikret Alić
1/15

Komentara 7

NA
narod1
19:38 22.11.2017.

I ti ljudi iz RS i danas podržavaju te zločine, a naši Hrvati iz HDZ BiH podržavaju njih. Sramota i stid me umjesto njih

Avatar ivek
ivek
21:14 22.11.2017.

cirkus

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije