Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ratni zločinac

Evo što znače simboli na Mladićevu reveru i kravati

Ratko Mladić
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
22.11.2017.
u 13:21

Mladić je nosio crvenu kravatu sa srpom i čekićem te ćiriličnim slovima KPRF

Ratku Mladiću danas je u Haagu dosuđena doživotna zatvorska kazna za ratne zločine, a zanimanje srpskih medija izazvao je, između ostalog, i simbol koji je srebrenički krvnik nosio na reveru.

Kako piše Telegraf, riječ je o Natalijinoj ramondi, biljci poznatoj i kao cvijet feniks, koja ima višestruku simboliku za srpski narod "jer i kada se potpuno osuši, ako se malo zalije, može oživjeti, baš kao što je iz pepela uskrsla i srpska vojska u Prvom svjetskom ratu".

Mladić je također nosio crvenu kravatu sa srpom i čekićem te ćiriličnim slovima KPRF, što je skraćenica Komunističke partije Ruske Federacije.

Pogledajte i galeriju kako je dočekana presuda u Srebrenici:

Ratko Mladić
1/15

Komentara 70

Avatar MarkoHR
MarkoHR
13:53 22.11.2017.

Srp i čekić, Komunistička Partija.. Evo još jedan iskonski ANTIFA, kakvi su nad hrvatskim narodom učinili pravi genocid.. A danas je takav genocid dokazan i presuđen u Haagu.

DU
Deleted user
14:51 22.11.2017.

Uzmite mu kravatu, da se covjek nebi objesio s njom, rano je. Mogao se zahvaliti sudu,odkad je tamo zdraviji je 100 puta nego dok se skrivao, a glumi bolesnika.

KO
koraknaprijed
14:30 22.11.2017.

Čuj kravatu? Tko je dopustio četničkom krvniku da nosi i omalavžava dio Hrvatske narodne nošnje?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije