Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Europska komisija odobrila dva cjepiva za "svinjsku gripu"

cjepivo
Reuters/PIXSELL
29.09.2009.
u 16:57

Oba će cjepiva od 1. listopada za uporabu odobriti sve zemlje članice Europskoga gospodarskog prostora (EEA), kojemu, uz 27 zemalja članica EU, pripadaju još Island, Lihtenštajn i Norveška.

BRUXELLES - Europska komisija odobrila je u utorak dva cjepiva protiv virusa gripe H1N1, tzv. "svinjske gripe". Riječ je cjepivima Focetria® koje proizvodi Novartis, te Pandemrix® tvrtke GlaxoSmithKline.

Oba su cjepiva, naime, dobila pozitivne ocjene Odbora za medicinske proizvode za ljudsku uporabu (CHMP) Europske agencije za lijekove (EMEA).

Oba će cjepiva od 1. listopada za uporabu odobriti sve zemlje članice Europskoga gospodarskog prostora (EEA), kojemu, uz 27 zemalja članica EU, pripadaju još Island, Lihtenštajn i Norveška. Taj će rok, tvrdi EK, omogućiti da sve zemlje na vrijeme cijepe pučanstvo prije početka sezone gripe.

Ključne riječi

Komentara 7

OB
-obrisani-
23:32 01.10.2009.

Proizvodjaci cjepiva ne garantiraju niti odgovaraju za eventualne probleme koji mogu nastupiti kod uzimanja ovih cjepiva/ vakcina, nego drzavne institucije pojedinih drzave koje ga koriste. Ovakva odobrenja za upotrebu ovih cjepiva daju korompirani, potplaceni drzavni sluzbenici koje podmicuju ove ogromne korporacije koje proizvode ove \"lijekove\", a za koje opet dobivaju ogroman profit, zaradu! Vrlo cesto ova \"cjepiva\" nisu uopce testirana, pa ima vrlo mnogo i smrtnih slucajeva koji se skrivaju i zataskavaju!!! Ovo je stvarni kriminal i pravi zlocin!!!

JJ
jjonja
17:27 02.10.2009.

Prvo nek Milinović i svi koji su odgovorni za uvoz tog otrova javno zabiju iglu sebi i svojoj djeci ..( opet žao mi njihove djece jer nisu ništa kriva) ..

OB
-obrisani-
19:08 29.09.2009.

Ovo je sasvim nesto drugo. Od prvog cjepiva pocinjes roktati, a od drugog.. cvrkutati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije