Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BELGIJA U STRAHU

Dvojica radnika nuklearke pridružila se Islamskoj državi?

belgijska nuklearka
Foto: Reuters/ilustracija
27.03.2016.
u 12:41

Jedan je navodno poginuo u Siriji, a drugi bi svoje znanje mogao podijeliti s teroristima kad uskoro izađe iz zatvora

Belgijske snage sigurnosti strahuju da su teroristi Islamske države kao moguću metu svog novog napada izabrali tamošnju nuklearnu elektranu Doel, piše Mail Online.

Do tog su zaključka došli nakon što je otkriveno da su dvojica zaposlenika nuklearke napustili svoja radna mjesta u elektrani Doel i pridružili se trupama Islamske države u Siriji.

Jedan od te dvojice, službama sigurnosti poznat kao Ilyass Boughalab, najvjerojatnije je već ubijen u Siriji, dok drugi služi vremenski kratku kaznu u belgijskom zatvoru zbog proterorističkih aktivnosti 2014. godine.  

Zbog toga što je dobro upoznat s brojim tajnama rada nuklearnog postrojenja, strahuje se da bi zatvorenik poslije skorog izlaska iz zatvora svoje znanje mogao podijeliti s teroristima.

 Ovo šokantno otkriće pročulo se zemljom nakon vijesti da nedavno ubojstvo zaštitara nuklearne elektrane policija vidi kao kriminalno djelo, a ne kao teroristički akt.

Podsjetimo, Didier Prospero, zaštitar tvrtke G4S koja osigurava belgijski nuklearni istraživački centar, upucan je s nekoliko metaka u kupaonici svog doma u Froidchapelleu kraj Charleroia. Njegovo troje djece pronašlo je leš kad su se vratili kući iz škole. Uz beživotno tijelo njihovog oca ležala je i njegova vjerna kujica, ovčarka Beauce. 

>> Panika u Belgiji: Ubili zaštitara nuklearke i ukrali mu propusnicu

 

Komentara 16

Avatar navijač
navijač
13:26 27.03.2016.

Kako su pametni još će ga i pustit , pa koga onda treba kriviti kad ubije nekog?

RT
ribaric.tomislav
13:15 27.03.2016.

glupost .pa zato ovog drugom dozivotnu robiju.ili metak u celo

Avatar white socks
white socks
13:38 27.03.2016.

Kako nam ovi "pametni" kažu da su muslimani dobri, miroljubivi i mrze teroriste, samo njih trebaju zapošljavat u nuklearke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije