Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLICIJA ŠALJE UPOZORENJE

Dvojica Osječana htjeli trgovati kriptovalutama pa ih prevarili za 24 tisuće eura

Hakeri
Getty Images
06.02.2024.
u 11:11

Policija traga za nepoznatim prevarantima koji su dvojicu muškaraca s osječko-baranjskog područja u pokušaju trgovine kriptovalutama oštetili za oko 24 tisuće eura, izvijestila je policija u utorak.

U dvije jučer prijavljene računalne prijevare nepoznati počinitelji su obmanuli 60-godišnjaka i 47-godišnjaka, koji su htjeli trgovati kriptovalutoma, nakon čega su im, nedopuštenom uporabom njihovih računalnih podataka, s računa povukli gotovo 24 tisuće eura, navode u osječko-baranjskoj policiji.

Također ističu kako je tijekom 2023. godine policija na području cijele Hrvatske otkrila i kazneno prijavila ukupno 1688 kibernetičkih napada, odnosno kaznenih djela protiv računalnih sustava, programa i podataka, što je povećanje od 9,61 postu u odnosu na 2022. godinu, kada je evidentirano 1540 kibernetičkih napada.

Najveći broj, kibernetičkih napada, njih 90 posto, predstavljaju različiti oblici računalnih prijevara, čiji je broj porastao za 10,25 posto u odnosu na prethodnu godinu.

VEZANI ČLANCI:

Materijalna šteta računalnih prijevara u 2023. iznosi 10,5 milijuna eura, što je u odnosu na 2022. godinu, kada je šteta iznosila osam milijuna eura, povećanje od 31 posto, upozoravaju u policiji.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije