Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ IZ NJEMAČKE

Nazvao banku i lažno se predstavio: Prebacili mu više od 180.000 eura na račune u inozemstvu

Euro - nova službena valuta u Republici Hrvatskoj
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/3
05.02.2024.
u 16:32

Banka je navela kako se za telefonski nalog za plaćanje osoba mora identificirati “na temelju nekoliko strogih kriterija”

U banci u njemačkom gradu Schwandorfu nepoznata osoba predstavila se kao direktor tvrtke te telefonski dogovorila prijenos više od 180.000 eura na račune u inozemstvu. Kako prenosi Fenix magazin, računovođa tvrtke uspio je zaustaviti daljnja zaduženja. Nazvao je banku kada je primijetio zaduženja s računa tvrtke, a slučaj istrage prijevare preuzela je policija

Banka je poručila kako se većina iznosa može vratiti vlasniku. S obzirom na to da će tvrtka dobiti novac natrag u kratkom roku, nije prouzročena šteta.

Također, banka je navela kako se za telefonski nalog za plaćanje osoba mora identificirati “na temelju nekoliko strogih kriterija”. Potrebne podatke bi, prema tome, trebao znati samo vlasnik računa

GALERIJA Kaos u Bruxellesu: Bijesni farmeri pale vatru, policija se sukobila s njima

Euro - nova službena valuta u Republici Hrvatskoj
1/25

 

Ključne riječi

Komentara 4

PE
Petarpan1108
19:13 05.02.2024.

Netko bio u igri iz nutra...🫡

MA
Maraschino
04:14 06.02.2024.

Ma, bravo, pajdo, koja je to banka..?! Hahaha...

Avatar votum
votum
19:52 05.02.2024.

Pa šta im sad i u bankama rade Marokanci i Pakistanci?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije