Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ILEGALNI ULAZAK

Dvojica migranata utopila se u Kupi u Sloveniji

Ilustracija
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
01.11.2019.
u 14:56

Proteklih je godina bilo više slučajeva utapanja, uključujući i 2019. kada se broj ilegalnih migranata povećao za 70 posto u odnosu na lani.

Slovenski vatrogasci su iz rijeke Kupe izvukli tijela dvojice muškaraca, najvjerojatnije migranata stradalih prilikom pokušaja ilegalnog ulaska u zemlju, potvrdila je u petak policija iz Novog Mesta.

Tijela su pronađena u četvrtak na dijelu rijeke između sela Vukovci i Kovačji grad.

Uzrok smrti utvrdit će se nakon obdukcije, navela je policija koja kontrolira taj dio granice s Hrvatskom.

Za pomoć pri utvrđivanju identiteta policija je zatražila pomoć stranih sigurnosnih agencija.

Dijelom granice između Hrvatske i Slovenije koje dijeli Kupa ove je godine zabilježen povećan priljev migranata.

Proteklih je godina bilo više slučajeva utapanja, uključujući i 2019. kada se broj ilegalnih migranata povećao za 70 posto u odnosu na lani.

U policiji kažu da se je području policijske uprave Novo Mesto u posljednja 24 sata priveden 21 strani državljanin koji je nezakonito prešao slovensko-hrvatsku granicu.

U četvrtak ujutro u Kostanjevici na Krki uhvaćen je jedan pakistanski ilegalni migrant, kod Črnomelja su policajci pronašli dvojicu iz Afganistana i Pakistana, a kod Zapudja dvojicu iz Irana.

Policija iz Šentjerneja je na svome području privela 15 ilegalnih migranata, državljana Sirije i Iraka.

 

Ključne riječi

Komentara 3

MS
mala_sova
19:28 01.11.2019.

Udruga Dobrodošli je očito potrošila lovu koju im je dao Šoroš na prostitutke i kokain, umjesto da za jadne migrante održi tečaj plivanja.

RI
rimac444
19:56 01.11.2019.

Slučajni zna kako se šara, kada postane precednik on će znati kako šarati

BA
Barbasmora
18:30 01.11.2019.

Ove godine Slovenci dobili od nas na poklon vise od 200% ilegalaca vise od prosle godine....ali to je samo porast izbjeglica vracenih u lipu nasu...porast svih ilegalaca iz hrvatske bi mogao bit izmedju 300 i 400%!!! I svi ti su usli ilegalno u schengen iz hrvatske...a mi kao spremni... Zato su njemacka francuska slovenija. Nizozemska, austrija, svedska....jasno izjavile da nema hrvatske u schengenu dok ne budemo imelai granice sa BiH pod kontrolom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije