Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Članovi posade

Dva državljana Srbije s kruzera Diamond Princess zaraženo koronavirusom

Kruzer Diamond Princess
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
25.02.2020.
u 09:31

U Japanu je od koronavirusa preminuo četvrti putnik s broda Diamond Princess, objavila je televizija NHK dodavši kako je imao osamdesetak godina

Dva državljana Srbije, članova posade s kruzera Diamond Princess, zaraženo je koronavirusom, javlja Tanjug.

Dva državljana Srbije, članovi posade na brodu, zaražena su koronavirusom, izjavio je danas ministar vanjskih poslova Ivica Dačić. Dačić je za Tanjug rekao da su danas iz ministarstva vanjskih poslova Japana obaviješteni da su dva, od preostalih jedanaest državljana Srbije, članova posade, testirana pozitivno na koronavirus.

Riječ je o državljanima  S. O. (29) i M. T. (30). Ministarstvo radi na tome da dobije informaciju kada će biti iskrcani i u kojoj će bolnici će biti smješteni, navodi se u priopćenju.

Video: Turističke atrakcije Milana zatvorene su za turiste zbog koronavirusa

Podsjetimo, u Japanu je od koronavirusa preminuo četvrti putnik s broda Diamond Princess, objavila je televizija NHK, dodavši da je imao osamdesetak godina. 

Hrvat koji je radio na kruzeru Diamond Princess i dalje je u karanteni Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”, a drugi putnik, koji je s tog broda došao u Zagreb (a koji je negativan), nije u bolnici. Prema objašnjenju prof. Alemke Markotić, ravnateljice Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”, njegova je epidemiološka situacija sasvim drukčija od mladića u karanteni koji je na kruzeru radio te se stoga svuda po njemu kretao. Drugi pacijent bio je putnik, nije bio izložen te u Hrvatskoj živi sam. Još se ne zna jesu li preostala četiri Hrvata koja se nalaze na tome brodu pozitivna na virus te kada će i kako biti prebačena u Hrvatsku.

Ministar zdravstva Vili Beroš potvrdio je danas ujutro da su u ovom trenutku svi rezultati hrvatskih državljana poslani na analizu u Zagreb negativni na koronavirus, no da je tijekom noći u KBC Rijeka stiglo još devet pacijenata koji su zbog boravka na sumnjivom području odmah smješteni u izolaciju.

Video: Kako umanjiti rizik od zaraznih bolesti i koronavirusa?

Japanski ministar zdravstva Katsunobu Kato izjavio je u utorak kako je, zbog koronavirusa i njegova širenja u Japanu, još uvijek prerano govoriti o otkazivanju ljetnih olimpijskih igara u Tokiju koje počinju 24. srpnja. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije