Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zaradili salmonelu

Dvadesetak djece s područja Broda otrovalo se sladoledom

\'sladoled\'
09.09.2010.
u 17:34

Zbog konzumiranja sladoleda koji nude "putujućih" sladoledari zatražili pomoć.

Dvadesetak djece, pretežito u dobi od 3,5 do 11 godina, iz zapadnog dijela brodskog Posavlja otrovalo se sladoledom. Djeca su jela sladoled tzv.putujućih sladoledara koji svojim trokolicama kruže brodskim Posavljem. Županijski zavod za javno zdravstvo do sada je zaprimio 25 prijava oboljelih osoba koje se žale na probavne smetnje, povišenu temperaturu i druge zdravstvene tegobe.

Ravnatelj Županijskog zavoda za javno zdravstvo dr. Ante Cvitković kaže da sumnjaju na salmonelu i u suradnji sa sanitarnom inspekcijom utvrdit će se od kojih je sladoledara epidemija potekla.

- Za sada imamo 25 prijava, pretežito osoba mlađe dobi s područja Lužana, Kaniže, Stupničkih Kuta, Brodskog Stupnika, Sibinja, Završja i Šumeće, te tri prijave s područja Slavonskog Broda.

U brodskoj bolnici nisu bili voljni za komentare u vezi s ovom epidemijom salmonele, prvom ove godine na brodskom području, ali ističu da očekuju da bi se idućih nekoliko dana na zaraznom odjelu, ovisno o težini zdravstvenih tegoba, mogla pojaviti većina oboljelih.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije