Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIO U KAMPANJI

Dva dana prije izbora: Nizozemski desničar dobio bocom u glavu

Policija - Nizozemska
Foto: Press Association/PIXSELL
1/2
20.11.2023.
u 23:22

Baudet je hospitaliziran u Groningenu zbog, prema riječima njegove stranke, manjih ozljeda, iako je bio primoran otkazati svoj nastup zakazan kasnije u ponedjeljak.

Thierry Baudet, čelnik nizozemske krajnje desne političke stranke, napadnut je tijekom kampanje, dva dana prije parlamentarnih izbora, rekla je u ponedjeljak njegova stranka.

U Nizozemskoj se 22. studenoga održavaju jako važni i napeti parlamentarni izbori za koje se čini da će preobraziti politički krajobraz zemlje. Baudetov Forum za demokraciju (FvD) priopćio je da je političar pivskom bocom udaren u stražnji dio glave te u sljepoočnicu.

Društvenim medijima kruže slike incidenta koji se dogodio u baru, uz fotografije policije koja ispred bara privodi napadača. Motiv napada nije poznat.

VEZANI ČLANCI:

Baudet je hospitaliziran u Groningenu zbog, prema riječima njegove stranke, manjih ozljeda, iako je bio primoran otkazati svoj nastup zakazan kasnije u ponedjeljak.

Premijer u odlasku Mark Rutte napad je osudio kao "potpuno neprihvatljiv". Baudetova stranka FvD poznata je kao euroskeptična, nacionalistička i protuimigrantska stranka. Predviđa se da će osvojiti četiri do pet mjesta u parlamentu koji broji 150 zastupnika.

Ključne riječi

Komentara 1

ME
medvedgrad
17:07 21.11.2023.

Bocom u glavu od "tolerantnih" ljevicara i liberala? Ma najte...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije