Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIJAVILI OGLASE

Internet preplavili oglasi za 'kućne testove' na koronavirus, iz HALMED-a otkrili kad stižu pravi

Zagreb: Testiranje građana na covid-19
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
24.05.2021.
u 16:56

Zbog ovih lažnih testova obavijestili su farmaceutsku inspekciju te nadzor nad tržištem i oglašavanjem

Kako pandemija uzima maha, tako i crno tržište. Naime, posljednjih dana pojavili su se oglasi o 'kućnim testovima na koronavirus', poput onih koji se koriste u Austriji. Ti testovi su lažni, no iz HALMED-a govore za RTL kada bi pravi mogli stići. 

- U Hrvatsku još uvijek nisu stigli kućni testovi za samotestiranje, no najvjerojatnije će stići ovoga četvrtka, govore. 

Zbog ovih lažnih testova obavijestili su farmaceutsku inspekciju te nadzor nad tržištem i oglašavanjem.

 

Ministar Božinović: "Vjerojatno će se dopustiti okupljanja do 100 ljudi i otvoriti zatvoreni dijelovi restorana."

Ključne riječi

Komentara 4

SO
Sir Oliver
17:20 24.05.2021.

Sramota, privatni sverceri otimaju lovu drzavnim svercerima! A sve "pravi" testovi i kod privatnih i kod drzavnih.

ZV
zvezdomor
19:25 24.05.2021.

testovi su pravi i ispravni franc.njem. na veliko koštaju 2.2e a naši bi rado iste prodavali osiromašenom narodu za 99 kn

CH
china
06:23 25.05.2021.

Kina ih prodaje u EU farmaciji po 1,3 Eur/kom -vrlo lako se mogu direktno naruciti kao sto je Slovenija narucila - i cijena od 2,3 Eura je puno a kako komentirati ovih 13 Eura (100kuna) a tako je na svemu.. Za vrijeme zatvonenosti EU zbog pandemije nastala je pomutnja u faramceutskim firmama jer se gotovo nista ne proizvodi vec sve dovaza iz Kine i zaradjuju 10-50 puta . To svi znamo ali nista ne cinimo da direktno kupujemo i mi njima u EU prodajemo testove po 2,3 eura.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije