Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suđenje Draženu Dakiću

'Znao je da će ubiti šestogodišnjeg sina. Želio je to'

Dražen Dakić
Foto: DPA/Pixsell
1/7
17.03.2018.
u 16:19

Ubojica Dražen Dakić policiji je rekao kako je bivšu suprugu poštedio samo zato da bi cijeli život patila za ubijenim sinom

U ovom trenutku ne želim dati nikakvu izjavu – rekao je Dražen Dakić (41) na Zemaljskom sudu u njemačkom Rottweilu gdje mu je jučer počelo suđenje za stravično ubojstvo šestogodišnjeg sina, 34-godišnjeg partnera svoje bivše supruge Katerine i njezine 29-godišnje rođakinje u njemačkom gradu Villingendorfu u rujnu prošle godine.

Pola godine nakon obiteljske drame, Dakića su u sudnicu doveli u lisicama. Skrivao se od novinara prekrivajući glavu i lice rukama i jaknom.

“Ja sam ih upozorio!”

Kao motiv ubojstva sud je naveo to što Dakić nije mogao prihvatiti da ga je supruga i majka njihova sina u veljači 2017. godine napustila. Ubojica je policiji izjavio kako je bivšu suprugu poštedio samo zato da bi patila cijeli život za sinom.

Krvavi pohod koji je potresao i Njemačku i Hrvatsku Dakić je izveo na dan kada je njegov sin krenuo u prvi razred osnovne škole. Majka je tim povodom u večernjim satima organizirala malu proslavu u kući novog partnera. Dječakov se otac oko 21.30 sati kroz vrt prišuljao na terasu obiteljske kuće te je kroz kuhinjski prozor ušao u kuću. Odmah je počeo pucati.

Prvo je pogodio partnera svoje bivše supruge koji je pokušao pobjeći kada ga je vidio naoružanog. Potom je pucao u rođakinju. Sina je pronašao u dnevnoj sobi te je u njega ispalio tri hica.

Znao je da će ga ubiti (sina, op. a.). To je želio – rekao je tužitelj.

Katerina je uspjela pobjeći iz kuće. Pomoć je potražila kod susjede koja je odmah pozvala policiju. Na suđenju je pušten i taj telefonski poziv majke policiji.

Sa snimke se čuo uspaničen glas majke ubijenog djeteta.

– Pucao je!!

Moj sin je u kući! – vikala je u telefonsku slušalicu.

Prema izjavama policije, susjedi su kazali da su čuli nekoga kako viče: “Ja sam ih upozorio!” “ Žele odnijeti moje dijete!”
U kući se u tom trenutku zatekla i trogodišnja djevojčica, koja se srećom uspjela skriti. Na proslavi je bio još jedan muškarac, koji je otišao nabaviti piće i tako izbjegao smrt. Vratio se u trenutku kada je na mjesto zločina već stigla policija.

Dakić se dao u bijeg u zelenoj Seat Ibizi, koja je pronađena u obližnjem mjestu Herrenzimmernu nedaleko od šume koju su policajci pretraživali nekoliko dana. U vrijeme Dakićeva bijega, policija je otkazala sva javna događanja u mjestu i okolici. Strahovali su da bi se Dakić mogao vratiti kako bi ubio bivšu suprugu.

Policija ga je tražila pet dana. U potragu za njim uključila je oko 300 policajaca.

“Ja sam taj kojeg tražite”

Dakić je uhićen 19. rujna u jednom predgrađu grada Rottweila, i to samo nekoliko sati nakon što je tamošnja kriminalistička policija za njim raspisala tjeralicu i ponudila novčanu nagradu od 5000 eura. Mirno se predao, a policiji je samo rekao: “Ja sam onaj kojeg tražite.” Prema tužiteljstvu Dakić je pušku nabavio u Hrvatskoj. U noći ubojstva u torbi je nosio vezice za kabel, ljepljivu vrpcu i jednu bocu benzina. Mišljenje je tužiteljstva da je bio hladnokrvan te ga terete za teško ubojstvo. Branitelj optuženog Dakića Bernhard Mussgnug izjavio je kako ga je ovaj slučaj zaprepastio.

Dražen Dakić
1/11
Ključne riječi

Komentara 52

Avatar rubinet
rubinet
17:59 17.03.2018.

ovo je ozbiljna tema..molim trolove neka se suzdrže

Avatar dobewiz
dobewiz
18:08 17.03.2018.

Svi gaze Hrvate , svi su nevini?? To je upravo nacin razmišljanja poturcenog dijela stanovništva u BIH.. Takozvana "majorizacija"!

TO
Toni70
17:44 18.03.2018.

Jedino što bi bilo dobro da ga se traži i da kaznu služi ovdije u Hrvatskoj ; Računam da ako su majsrori Dr. Ivu Sanadera sa bolesnom nogom i sa štakama stavili da koristi hrvatski WC "čućavac" i hladnu čelijudnu čeliju . Mislim da bi bili podmuklo pokvarena vrsta naroda; da višestrukim ubojicama omogučuju bolji komfor .I to računam trostruka doživotna pa da živi i 120 godina ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije