Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ubojstvo K. Krupljan

Komšić: Uz dužno poštovanje, neću odgovarati na pitanja

David Komšić
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
16.03.2018.
u 19:40

Iako se najavljivalo da će David Komšić iznositi svoju obranu, to ipak nije učinio, u sudnici je rekao tek jednu rečenicu

Jesi spreman? – upitala je sutkinja Sanja Mazalin. – Da – kratko joj je odgovorio David Komšić. Nakon toga u sudnici zagrebačkog Županijskog suda uslijedilo je nekoliko sekundi potpune tišine. 

Tridesetak ljudi, među kojima su se, kao i na svakoj raspravi dosad, nalazili i članovi uže i šire obitelji Davida Komšića te roditelji ubijene Kristine Krupljan, napeto je iščekivalo riječi koje će izaći iz usta ubojice koji je s 88 ubodnih i reznih rana lani u veljači izmasakrirao svoju bivšu djevojku. Naime, sudski postupak u kojem se Komšiću sudi za taj užasni čin u petak je došao do kraja dokaznog postupka nakon kojeg je optuženik trebao iznijeti obranu.

– Uz dužno poštovanje sudskom vijeću, izjavljujem da neću iznositi svoju obranu niti odgovarati na bilo kakva pitanja – bilo je jedino što je David Komšić rekao i pomalo u čudu ostavio sve prisutne s obzirom na to da je ranije tijekom postupka najavljivano kako će Komšić obranu iznositi. Tim riječima jasno je dao do znanja kako nikome ne želi objašnjavati motive zbog kojih je nasrnuo na “ljubav svog života”, kako je svojevremeno nazivao Kristinu Krupljan. Nakon te njegove kratke rečenice u sudnici je puštena snimka njegova prvog ispitivanja u ŽDO-u nastala 24. veljače prošle godine.

– Neću odgovarati na pitanja jer sam još u šoku i nisam u stanju iskazivati. Mogu reći da mi je žao zbog svega – čuje se kako Komšić govori na snimci, a uz to je naveo i da je vlasnik Mercedesa i dvaju automobila marke Volkswagen Polo.

– Moj je branjenik četiri puta razgovarao s višom stručnom savjetnicom suda i vještakinjom psihijatricom te pred njima i pred ŽDO-om ukratko iznio svoj stav o djelu. Zbog toga smo smatrali kako nije potrebno da danas iznosi bilo što u obrani, a stava smo i da našom obranom ne bismo uspjeli ništa pomaknuti u konačnom stavu psihijatara – kazao je Komšićev branitelj Veljko Miljević. Nastavak suđenja zakazan je za 27. ožujka, a tom bi tjednu trebala bi biti izrečena i presuda.

David Komšić
1/13

Komentara 16

MA
Majur
14:14 16.03.2018.

Fuj za malog razmaženog i raspuštenog balavca i za njegovu obitelj koja ga je takvog napravila.

FT
feel_the_coruption
13:36 16.03.2018.

Ništa manje od 40 godina za ovog monstruma. I izgon cijele kriminalne obitelji iz hrvatske...

Avatar sindarela
sindarela
16:38 16.03.2018.

Šta je ovaj izjavio da mu žao ma nije valjda žao može bit nekom tko nehotice nekog povrijedi i nedaj bože usmrti ali nekog izbosti 70 i više puta i onda kad ti prijeti robija onda ti ko bajagi žao žao s njim iza brave 40 godina kako bi imao vremena žalit i kako mu nikad više nebi palo napamet s nožem u đepu po svijetu hodati mislio je valjda da će ćaća i to parama sredit

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije