Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POGINULO 4 OSOBA

Donijeli zaključak: Eksploziju u Madridu uzrokovalo istjecanje plina

Explosion in Madrid downtown
Foto: SERGIO PEREZ/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/6
24.02.2021.
u 15:22

U ulici Toledo je 20. siječnja došlo do urušavanja zgrade sa šest katova

Snažna eksplozija u zgradi u središnjem Madridu, u kojoj su u siječnju poginule četiri osobe, nastala je slučajno zbog istjecanja i nakupljanja prirodnog plina u unutrašnjosti zgrade, izvijestio je sud u srijedu nakon zaključene istrage.

"Plin je polako istjecao pa je bila dovoljna iskra, poput električne koja nastaje pritiskanjem šaltera za uključivanje struje, da dođe do eksplozije", navedeno je u izvješću suda u Madridu. 

Explosion in Madrid downtown
1/7

U ulici Toledo je 20. siječnja došlo do urušavanja zgrade sa šest katova, u vlasništvu Katoličke crkve, pod utjecajem eksplozije. U njoj su poginuli 36-godišnji svećenik i 35-godišnji električar koji je bio došao pregledati instalacije nakon što tijekom snježne oluje služba nije mogla izaći na teren. 

Istraga je ustanovila da oni nisu izazvali eksploziju prilikom rukovanja s instalacijama.

Plin u zatvorenoj zgradi je danima istjecao iz cijevi te se nakupljao u gornjim katovima zgrade pa je vjerojatno neka iskra izazvala nesreću.

"Eksplozija je nastala nesretnim slučajem, nemamo drugog zaključka. Uzrokovao ju je plin koji je istjecao polako, u kontinuitetu i duže vrijeme. Vonj plina nije se osjećao čitavo vrijeme nego tek pred eksploziju", navedeno je u izvješću sutkinje koja je time zaključila slučaj.

U eksploziji je poginulo još dvoje ljudi koji su se našli u blizini.

 

Prošlo je godinu dana od prvog slučaja koronavirusa u Hrvatskoj: Ove fotografije pokazuju kako nam se život promijenio.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije