Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MEĐIMURJE

Eksplodirala peć, silina udara stanara izbacila iz kuhinje u dvorište

Hrvoje Jelavic/PIXSELL
17.02.2021.
u 10:37

Vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec

U eksploziji peći za centralno grijanje jučer je u Međimurju ozlijeđen 84-godišnjak. U Ulici Andrije Habuša u Donjem Mihaljevcu u kuhinji obiteljske kuće eksplodirala je peć na kruta goriva za centralno grijanje.

Uslijed siline udarnog vala oštećeni su vanjski zidovi i strop kuće, dok je peć, kažu u policiji, izbačena iz prostorije kuhinje.

U trenutku eksplozije 84-godišnji vlasnik kuće nalazio se u kuhinji, a od siline eksplozije izbačen je u dvorište.

Vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da su ozljede, srećom, lakše. Zadržan je na daljnjem liječenju.

- Očevidom je na mjestu događaja uz stručnu pomoć inspektora za zaštitu od požara i eksploziva utvrđeno kako je uzrok eksplozije stvaranje povišenog tlaka u peći na kruta goriva za centralno grijanje zbog zatvorenih polaznih i dolaznih ventila na sistemu za grijanje - kažu u PU međimurskoj. Visina nastale materijalne štete utvrdit će se naknadno.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije